Iulia Roșu

Nutritionist

Iulia Roșu

Sunt absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Gr.T.Popa” – Iași, Facultatea de Medicină, Specializarea Nutriție și Dietetica, continuandu-mi studiile de Master în “Nutriție și dietetică profilactică și curativă” la UMF Iași.

Am absolvit cursul de “Instructor de Fitness și Personal Trainer” în anul 2018, iar anul 2019 a fost primul meu an competițional la categoria Bikini Fitness. Concursurile la care am participat au fost Etapa Zonală a Campionatului Național de Culturism și Fitness – Moldova, unde m-am clasat pe locul 2 și Tiger Classic unde am obtinut locul 4.

Mi-am descoperit pasiunea pentru sport de mică, alergat, mers pe role, bicicletă, handbal, tenis de camp și fitness în present, iar pasiunea pentru o alimentație sănătoasă am descoperit-o ceva mai târziu. Profesia pe care mi-am ales-o, nutriționist și dietetician, îmbină aceste două pasiuni, care sunt, totodată, și componentele esențiale ale unui stil de viată sănătos.

Am participat la congrese ale “Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice”, și la Conferința anuală “Prevenția obezității la vârsta copilăriei”, evenimente care, pe lângă faptul că m-au ajutat să-mi măresc bagajul de cunoștințe, mi-au întărit convingerea că “Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor.”

Mi-am dorit să mă implic și în proiecte umanitare, cu impact pozitiv asupra societății, și astfel, pentru o scurtă perioadă de timp am fost voluntar în cadrul Programului “Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”. Programul propune prevenirea obezității la copii și îmbunătățirea stilului de viață.

Ca plan de viitor, îmi propun să mă specializez pe Nutriție Sportivă.  Pentru o mai bună performanță în sport, este importantă asumarea unui comportament alimentar correct, acest concept și aplicabilitatea lui fiind diferite de alimentația optimă a unei persoane, care efectuează activități fizice doar pentru întreținerea unui stil de viață sănătos.


"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea visurilor lor." 

ARTICLES

null MORE

SOCIAL