12 Super-alimente pentru noile mămici

12 Super-alimente pentru noile mămici
Pierderea kilogramelor în plus, acumulate pe parcursul sarcinii, ar putea fi o prioritate imediat după naștere. Insa, există ceva și mai important pentru organism, după sosirea bebelușului: consumul de alimente care oferă energie pentru a fi cea mai bună mama. Asigură-te că obții toți nutrienții de care aveți nevoie, atât tu, cât și copilul - vă vor aduce beneficii amândurora.
           
Somon - ca și alți pești grași, contine un tip de grăsime numit DHA, care este important pentru dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului. Laptele matern conține DHA, dar nivelurile acestuia sunt mai mari în laptele femeilor care au un aport suplimentar de DHA din alimentație. De asemenea, poate îmbunătăți și starea de spirit. Diverse cercetări sugerează că DHA joacă un rol important în prevenirea depresiei post-partum. Recomandarea generală este de a consuma echivalentul a două porții, pe săptămână. Motivul este limitarea cantității de mercur la care este expus copilul.

Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi - indiferent dacă preferi iaurtul, laptele sau brânza, produsele lactate reprezintă o parte importantă a alăptării sănătoase. Laptele conține vitamina D, care întărește oasele. Pe lângă faptul că oferă proteine ​​și vitamine B, produsele lactate sunt una dintre cele mai bune surse de calciu.

Carne de vită slabă - mamele care alăptează au nevoie de proteine ​​suplimentare și vitamina B-12. Carnea de vită slabă este o sursă excelentă pentru ambele.

Leguminoase - fasolea bogată în fier, în special cea de culoare închisă, cum ar fi fasolea neagră și roșie, este un aliment excelent pentru mamele care alăptează, în special pentru vegetariene.

Afine - aceste fructe de pădure satisfăcătoare și delicioase conțin vitamine și minerale, și oferă o doză sănătoasă de carbohidrați pentru a menține un nivel ridicat de energie.

Orez brun – include în alimentație carbohidrați sănătoși, cereale integrale, precum orezul brun, pentru a menține nivelul de energie ridicat. Alimentele precum orezul brun oferă organismului energia de care are nevoie pentru a produce lapte de cea mai bună calitate.

Portocale – foarte hrănitoare, sunt un aliment excelent pentru stimularea energiei. Portocalele și alte citrice sunt alimente ideale pentru alăptare, deoarece mamele care alăptează au nevoie de mai multă vitamina C decât femeile însărcinate.

Ouă – reprezintă o sursă esențială de proteină. Consumă câteva ouă la micul dejun, include un ou fiert tare în salata de prânz sau mănâncă o omletă și o salată la cină.

Pâine integrală - acidul folic este un nutrient important în laptele matern de care bebelușul are nevoie pentru a fi sănătos, și este important să mănânci suficient și pentru bunăstarea ta. Pâinea și pastele din cereale integrale îmbogățite cu acid folic oferă, de asemenea, o doză sănătoasă de fibre și fier.

Diverse tipuri de salate - spanacul, salata verde și broccoli conțin vitamina A, care este benefică atât pentru tine, cât și pentru copil. Reprezintă o sursă importantă de calciu, vitamina C și fier.

Cereale integrale – după, încă, o noapte nedormită, unul dintre cele mai bune alimente pentru stimularea energiei pentru noile mame, este un mic dejun sănătos din cereale integrale. Multe cereale sunt îmbogățite cu vitamine și nutrienți esențiali pentru a îndeplini nevoile zilnice.

Apă - mamele care alăptează sunt expuse, în special, riscului de deshidratare. Pentru a menține energia și producția de lapte la nivel optim, asigură-te că ești hidratată suficient.
 
12 Super-Foods for New Moms Sursa: Web MD Autor: WebMD