5 sfaturi pentru o sarcină sănătoasă pe timpul iernii

 5 sfaturi pentru o sarcină sănătoasă pe timpul iernii
5 sfaturi pentru o sarcină sănătoasă pe timpul iernii

Sarcina este unul dintre cele mai interesante și mai încântătoare evenimente din viața unei femei. Iernile pot fi destul de dure și o sarcină pe parcursul acestor luni reci poate fi mai dificilă, insa este mai ușor decât crezi, să rămâi sănătoasă și să te simți confortabil. Mai jos sunt câteva sfaturi ce te vor ajuta să te bucuri de aceste momente frumoase din viața ta:
           
  1. Hidratează-te
Doar, pentru că afară nu este cald, ai putea să crezi că deshidratarea nu poate fi o
problemă, dar aerul de iarnă poate fi foarte uscat și odată cu schimbarea de temperatură de la exterior la interior, poți transpira și poți resimți căldura. Așa că, nu uita să consumi suficientă apă, pentru a rămâne hidratată.
  1. Evită răcelile sau gripele
În lunile reci de iarnă, aproape oriunde mergi, oamenii sunt bolnavi, strănută și
tușesc. Asigurați-te că păstrezi distanța față de ei și spălă-te frecvent pe mâini. Fă tot ce poți pentru a preveni apariția unei gripe sau a unei răceli.
  1. Rămâi activă, dar în siguranță
Activitatea fizică poate ajuta la ameliorarea durerilor specifice sarcinii, dar în
lunile cu vreme rece, s-ar putea să vrei să stai pe canapea mai mult decât ar trebui. Este confortabil și plăcut, însă activitatea fizică este o necesitate. Încearcă să mergi pe o bandă de alergat la sală, să faci exerciții ușoare si blânde pentru corpul tău sau să practici yoga, pilates, stretching. Evită sportul în aer liber, deoarece trotuarele și drumurile sunt alunecoase și expunerea pentru o perioadă lungă de timp la temperaturi mici poate fi periculoasă pentru sănătate. De asemenea, evită sporturile de iarnă, cum ar fi schi-ul, snowboarding-ul, patinajul, etc.
  1. Fii atentă atunci când mergi afară
Gheața va fi prezentă peste tot pe timpul iernii. Așadar, ai grijă pe trotuare și în
parcări. Toată lumea trebuie să fie precaută, dar femeile însărcinate sunt mai predispuse la cădere, deoarece sarcina îți va schimba centrul de greutate.
  1. Ai grijă de pielea ta
Lunile de iarnă sunt cunoscute pentru provocarea uscăciunii pielii. Când sunteți
însărcinată, mâncărimea pielii, în special în jurul burticii, poate fi insuportabilă. Evitați dușurile fierbinți și folosiți zilnic o cremă hidratantă fără parfum.
 
Sursa: Swedish American