6 motive pentru care ar trebui să petreci timp, și singură

6 motive pentru care ar trebui să petreci timp, și singură

În lumea de astăzi, conectată constant, găsirea unui moment de liniște a devenit greu de realizat. Avem tendința de a echivala dorința de solitudine sau singurătate cu oamenii care sunt triști ori au tendințe antisociale. Dar, căutarea singurătății poate fi, de fapt, destul de sănătoasă pentru că există multe beneficii fizice și psihologice ale petrecerii timpului singură.

1. Timpul petrecut singură îți permite să îți resetezi creierul și să te relaxezi. Fiind în permanență ocupată, creierului tău nu are șansa de a se odihni. A petrece timp singură, îți oferă șansa de a îți curăța mintea, de a îți îmbunătăți concentrarea și claritate în gândire.

2. Solitudinea ajută la îmbunătățirea concentrării și la creșterea productivității. Când elimini cât mai multe distrageri și întreruperi ale atenției, ești mult mai capabilă să te concentrezi, ceea ce te va ajuta să îndeplinești mai multe task-uri într-un timp mai scurt.

3. Singură, ai ocazia de a te descoperi și de a-ți găsi propria voce. Când faci parte dintr-un grup este, probabil, să urmezi tendințele generale, care nu sunt întotdeauna acțiunile sau deciziile pe care le-ai lua dacă ai fi singură.

4. Solitudinea îți acordă timp pentru a gândi profund. Responsabilitățile și angajamentele cotidiene pot face ca lista de lucruri care trebuie rezolvate, să pară interminabilă. Acest freamăt constant te împiedică să te angajezi într-o gândire profundă, lucru care inhibă creativitatea și reduce productivitatea.

5. În urma timpului petrecut singură, vei reuși să rezolvi diverse probleme mai eficient. Este greu, să te gândești la soluții pentru probleme, atunci când ești distras de informațiile primite, indiferent dacă sursa este electronică sau umană.

6. Solitudinea poate spori calitatea relațiilor tale cu ceilalți. Petrecând timp cu tine însuți și dobândind o mai bună înțelegere a ceea ce ești și a ceea ce îți dorești în viață, este posibil, să faci alegeri mai bune cu privire la relațiile interumane

6 Reasons You Should Spend More Time Alone Sursa: Psychology Today Autor: Sherrie Bourg Carter Psy.D.