Avantajele antrenamentului împreună cu noul-născut

Avantajele antrenamentului împreună cu noul-născut

Chiar, dacă pe perioada sarcinii ai fost foarte activă din punct de vedere fizic, este posibil, să îți fie dificil să te întorci la o rutină obișnuită de antrenament după naștere. Probabil, că în contextul lipsei de somn și al jonglării cu numeroasele sarcini ale maternității,  este imposibil, să găsești activitatea potrivită, și timpul necesar, care să te ajute să îți revii la forma fizică de dinainte de sarcină. Dacă găsești clasa perfectă de aerobic sau studioul de yoga perfect, este posibil, să nu te bucuri de timpul petrecut departe de nou-născut (și atunci, desigur, intervine problema îngrijirii copilului în timp ce ești plecată). Care este soluția? Pentru multe mame răspunsul poate fi unul destul de simplu: antrenează-te împreună cu noul născut.

Antrenamentul cu cel mic poate avea numeroase beneficii pentru amândoi:
           
Revenirea la antrenamente

În timp ce multor mame le este greu să aloce o oră pe zi pentru Pilates sau yoga, ori pentru un antrenament în sala de fitness, fiecare mamă petrece cel puțin o oră pe zi interacționând cu bebelușul. Este nevoie doar de o schimbare de mentalitate pentru a folosi timpul bebelușului ca timp de antrenament și veți avea amândoi de câștigat. Mergeți la plimbare mai alertă sau încercați o rutină cardio cu impact redus cu bebelușul în marsupiul ergonomic. Găsește o clasă, pentru mamă și bebeluș, la care să participi sau o clasa online pe care să o efectuezi în confortul propriului cămin.

Timp de calitate

Petrecerea celor 15 până la 45 de minute cu bebelușul, în timp ce te antrenezi, ajută la consolidarea legăturii dintre voi. Atunci când bebelușul stă în fața ta și se uită în ochii tăi, zâmbind, în timp ce încerci să menții o postură de izometrie (plansă, de exemplu) sau când se bucură că îi acorzi atenție, în timp ce efectuezi o flotare, îi transmiți energia pozitivă pe care o emani atunci când faci ceva pozitiv pentru tine, în timp ce te concentrezi asupra lui.

Dezvoltarea capacităților bebelușului

Antrenamentul îl poate ajuta și pe bebeluș să-și dezvolte forța musculară și abilitățile motorii. Statul pe burtică este benefic pentru copii, deoarece dezvoltă capacitatea de control asupra capului și gâtului. Așează-l pe cel mic pe burtică, pe o pătură lângă tine, în timp ce faci diverse exerciții. Odată ce bebelușul are un control bun al capului, îl poți susține în șezut, pe bazin, în timp ce execuți ridicări de picioare și exerciții abdominale, lucru care îl va ajuta să-și dezvolte controlul asupra trunchiului îmbunătățind echilibrul în șezut.

Puterea exemplului

Atunci când te concentrezi asupra activității fizice ești mai sănătoasă și într-o stare fizică și psihică mai bună. Puterea exemplului este importantă, așa că, cei mici vor învața, de asemenea, importanța încorporării exercițiului în viața de zi cu zi.
 

4 Big Benefits of Exercising With Baby Sursa: TheBump.com Autor: Micky Marie Morrison