Beneficiile ciclismului (indoor)

Beneficiile ciclismului (indoor)
Ciclismul în interior este la fel de provocator pe cât este de incitant. Fiind un antrenament intens este posibil să vedeți rezultatele foarte repede, iar  pentru a obține toate avantajele, trebuie să vă antrenați regulat.

            Ce grupe musculare sunt antrenate, în mod special, pe parcursul unui antrenament de cycling?
  • Zona core. Folosiți zona centrală a corpului pentru a vă stabiliza pe tot parcursul orei, ceea ce ajută la îmbunătățirea echilibrului general.
  • Mușchii spatelui. Mențineți coloana vertebrală puternică și stabilă pe tot parcursul clasei, ceea ce ajută la tonifierea mușchilor spatelui.
  • Fesierii. Puteți simți fesierii cum lucrează, în mod special, atunci cînd pedalați din stand in picioare, în plan înclinat, sau atunci când creșteți rezistența.
  • Cvadricepsul. Acesta va fi principalul mușchi implicat în mișcare atunci când pedalați, ceea ce ajută la tonifierea și dezvoltarea forței picioarelor.
  • Bicepsul femural. Cyclingul ajută și la tonifierea părții posterioare a picioarelor și, în timp, duce la stabilizarea articulațiilor.
  • Gambele. Îți vei antrena gambele cu fiecare pedalare, lucru care ajută la protejarea gleznelor și a tălpilor, atât în timpul antrenamentului, cât și în activitățile zilnice.

Beneficiile ciclismului (indoor)

Sănătate mintală
O mare parte din ceea ce facem, fizic, constă în ceea ce mintea noastră ne spune că
putem face. Ieșind din zona de confort, depășindu-ne limitele și văzând lucrurile pe care suntem capabili să le facem, pe parcursul unui antrenament, ne ajută să avem mai multă încredere în propriile forțe și să ne dezvoltăm și in alte aspecte ale vieții noastre.

Sănătatea sistemului cardiovascular
Ciclismul în interior este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Este similar cu alte forme de cardio, cum ar fi alergatul, înotul sau antrenamentul eliptic. Este ideal pentru persoanele care doresc un antrenament cardio, fără a pune prea mult impact pe articulații.

Arderea caloriilor
Antrenamentele de ciclism în interior sunt o modalitate ideală pentru arderea caloriilor. În funcție de dificultatea și durata clasei, poți arde de la 400 până la 600 de calorii pe oră. Pentru a vedea rezultatele pierderii în greutate, va trebui să te antrenezi de 3 până la 6 ori pe săptămână.

Îmbunătățirea echilibrului
Antrenamentul cu bicicleta staționară reduce riscul de accidentare și vei deveni mai puțin predispus la căderi, datorită stabilității necesare pe parcursul antrenamentului, care te ajută să construiești mușchi abdominali puternici.
Un alt beneficiu este faptul că te poți antrena în confortul casei tale, singurul lucru de care ai nevoie fiind o bicicleta staționară!

 
Sursa: Health Line