Beneficiile consumului de apă asupra pielii

Beneficiile consumului de apă asupra pielii

Știm, că beneficiile consumului de apă se referă în mod special la scăderea în greutate și la starea generală de sănătate. Mai mul decât atât, hidratarea este esențială pentru sănătatea pielii, dar și a celorlalte organe – în mod special pe perioada verii.

            Cearcănele

            În anumite situații, cearcănele sunt cauzate de lipsa somnului sau pot fi ereditare. De asemenea, una dintre cauze este slaba hidratare. Consumul ridicat de apă poate reduce riscul apariției acestora. Dacă organismul are nevoie de mai multă apă, se va folosi de locurile în care poate reține apa, de aceea hidratarea diminuează cercurile și umflăturile din jurul ochilor.

            Culoarea, tonul și textura pielii

            Monitorizează-ți pielea în zilele în care culoarea, tonul sau textura nu ți se par în regulă. Poți nota aceste momente, astfel vei descoperi beneficiile consumului adițional de apă. Atunci când petreci mult timp în soare, vei descoperi că pielea va fi mai uscată, indiferent câte produse cosmetice vei aplica pe față. Apa te ajută să te hidtratezi de la interior către exterior.

            Uscarea și exfolierea pielii

            Majoritatea persoanelor au experimentat expunerea excesivă la soare și arsurile solare! Atunci când consumi apă, creezi o barieră naturală pentru piele, astfel încât aceasta rămâne hidratată. Cu cât consumi mai multă apă, cu atât mai repede se vor remedia aceste două efecte negative.

Sursa: Modesthetics