Boxul – un antrenament cardio

Boxul – un antrenament cardio
Exceptând pugilistii profesioniști, antrenamentele de box reprezintă o modalitate excelentă de a te antrena acasă. Acestea ajută la îmbunătățirea coordonării, a agilității și a rezistenței. Cel mai bun lucru este că antrenamentele de box pot fi făcute, de obicei, folosind nimic mai mult decât un echipament sportiv adecvat.

8 beneficii ale antrenamentelor de box:
  • Pot fi realizate cu sau fără sac de box
  • Îmbunătășesc coordonarea si agilitatea
  • Reprezintă un antrenament de intensitate mare, foarte eficient
  • Îmbunătățesc sistemul cardiovascular
  • Pot fi combinate cu alte tipuri de antrenamente
  • Pot fi adaptate la orice nivel de fitness
  • Există variante ale exercițiilor cu impact redus si ce nu implică sărituri
Este boxul o modalitate bună de a pierde în greutate?

În ceea ce privește antrenamentele, boxul este o modalitate excelentă de a pierde, considerabil, în greutate. Se combină exerciții cardio cu cele de forță, care asigură un ritm cardiac ridicat, fiind  perfect pentru atingerea acestui obiectiv. Se recomandă cel puțin 150 de minute de activitate cu intensitate moderată, pe săptămână, sau 75 de minute de activitate cu intensitate mare, boxul intrând în categoria antrenamentelor foarte eficiente.

Combinația dintre exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă, un plan alimentar cu deficit caloric, controlul stresului și somnul de bună calitate este cel mai bun mod de a pierde în greutate și de a micșora procentajul de grăsime corporală, în condiții de siguranță și durabilitate. Dublarea antrenamentelor de box, dar ignorarea celorlalte componente, inclusiv sănătatea mintală, nu este o modalitate viabilă pentru a îți atinge obiectivele cu succes.
 
20 Boxing Workouts to Help You Hit Both Your Cardio and Strength Goals At Home Sursa: WomensHealthMag Autor: MORGAN FARGO