Care este cel mai bun moment al zilei pentru a citi o carte?

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a citi o carte?

Suntem cu toții ocupați. Este o realitate a zilelor noastre. Școala, serviciul, familia și prietenii pot fi dificil de gestionat. Deci, când ar trebui să încadrăm activități precum cititul unei cărți în acest program agitat? Cititul este fundamental. Ne extinde imaginația, ne ajută să învățăm, ne poate aduce bucurie inimilor și ne ajută să ne îmbunătățim memoria.
Deci, când este cel mai bun moment pentru a citi? Momentul zilei este de obicei unic pentru fiecare individ, dar există câteva reguli comune:

  • Cărți de nonficțiune - cel mai bun moment al zilei pentru a citi este intervalul 10 a.m.-

12 a.m., deoarece dimineața creierul nostru tinde să funcționeze cel mai bine.

  • Cărți academice cel mai bun moment al zilei pentru a citi este între 2 p.m. și 6 p.m.,

pentru că este perioada optimă pentru memorare.

  • Cărți de ficțiune cel mai bun moment pentru a citi este, chiar, înainte de culcare,

deoarece ficțiunea ajută la calmarea minții și te transpune departe de viața de zi cu zi.

Cercetătorii susțin, că motivul pentru care este indicat ca adulții să citească non-ficțiunea de dimineață, este că organismul vrea și trebuie să se trezească și să fie stimulat. Potrivit experților, lectura dimineața are multe beneficii, cum ar fi:
- reducerea stresului
- creativitate sporită
- abilități de comunicare îmbunătățite
- prevenirea bolilor
- focalizare și memorie îmbunătățite

Cititul este, de asemenea, un exercițiu pentru minte și pentru a menține creierul în cea mai bună formă. A face acest lucru dimineața permite pregătirea pentru orice tip de comunicare la care veți participa în acea zi, fie la serviciu, la școală, fie doar cu familia și prietenii.
Cititul consecvent va îmbunătăți atenția. Acest obicei va avea efecte pozitive și asupra altor aspecte ale vieții, ceea ce face ca cititul să fie incredibil de benefic.

Pe unii oameni, lectura înainte de culcare îi ajută să adoarmă. Dacă doriți să aveți un somn de calitate, atunci cititul este o tactică excelentă.
Este recomandat a citi o carte, decât să te uiți la ecranul telefonului și să verifici rețelele de social media. Lumina puternică a unui telefon te va ține treaz și va distrage atentia creierului, astfel încât cititul unei cărți este o alegere mai bună, mai ales dacă suferiți de insomnie.
În general, dacă nu puteți adormi la ora la care v-ați dori, încercați să citiți o carte. Citirea ficțiunilor pe timp de noapte vă poate transpune departe de viața de zi cu zi și vă poate ajuta să relaxați mintea în timp ce vă pregătiți pentru somn.

Luati in considerare - dacă un studiu susține, că ceva este adevărat, nu înseamnă că acesta se va aplica pentru fiecare individ in parte. Poate depinde și de personalitatea fiecăruia. Poate, că ești o persoană care lucrează mai bine noaptea. Cu toții avem programe diferite, care pot face diferența în ceea ce privește momentul optim pentru lecturare. În cele din urmă, totul este să încerci să citești în momente diferite ale zilei și să vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Sursa: The Productive Engineer