Ciocolata neagră – ciocolată sănătoasă

Ciocolata neagră – ciocolată sănătoasă
Ciocolata neagră conține substanțe nutritive care pot avea efecte pozitive asupra sănătății.

Fabricată din sămânța arborelui de cacao este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.

Studiile arată, că ciocolata neagră (cea fără zahăr) poate îmbunătăți starea de sănătate și poate reduce riscul apariției bolilor de inimă.
  1. Este foarte nutritivă
Ciocolata neagră, de calitate, cu un conținut ridicat de cacao este destul de hrănitoare. Conține o cantitate decentă de fibre solubile, precum și minerale. Desigur, 100 de grame este o cantitate destul de mare și nu ar trebui, să consumi zilnic
atât de mult. Este indicat, să consumi ciocolata neagră cu moderație.
  1. Este o sursă importantă de antioxidanți
Ciocolata neagră conține compuși organici care sunt biologic activi șifuncționează ca antioxidanți.
Conform anumitor studii, cacao și ciocolata neagră au mai multă activitate antioxidantă decât alte fructe testate, cum ar fi afinele.
  1. Poate îmbunătăți circulația sangvină și poate reduce presiunea arterială
În urma mai multor studii s-a concluzionat că, cacao și ciocolata neagră pot îmbunătăți fluxul sanguin și pot reduce tensiunea arterială, deși nu cu foarte mult. Compușii bioactivi din cacao pot îmbunătăți circulația sangvină în artere și pot provoca o mică, dar semnificativă, scădere a tensiunii arteriale.
  1. Poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare
Într-un studiu realizat pe 470 de bărbați în vârstă, s-a constatat că, cacao reduceriscul de deces, cauzat de afecțiuni ale inimii, cu 50% , pe o perioadă de 15 ani.

Un alt studiu a dezvăluit că, consumul de ciocolată neagră de două sau mai multe oripe săptămână poate reduce riscul de apariție a problemelor la nivelul arterelor cu 32%. Consumul de ciocolată mai redus de atât nu ar avea niciun efect.
Desigur, aceste studii sunt observaționale deci, nu putem dovedi că ciocolata a redus riscul. Cu toate acestea, deoarece procesul biologic este cunoscut, este plauzibil ca, consumul regulat de ciocolată neagră să reducă riscul apariției bolilor de inimă.
  1. Poate proteja pielea
Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi, de asemenea, minunați pentru piele.
Aceștia pot proteja împotriva daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul
sanguin către piele și pot ajuta la hidratarea pielii.
  1. Poate îmbunătăți activitatea cerebrală
Ciocolata neagră poate îmbunătăți și funcțiile cerebrale. Cacao poate îmbunătăți, în mod semnificativ, funcția cognitivă, în special pentru persoanele în vârstă. De asemenea, poate îmbunătăți fluența verbală și diminua riscul de apariție a anumitor boli mentale.

Reține, însă, că o multitudine de tipuri de ciocolată neagră din comerț nu sunt sănătoase. Alege produse de calitate - ciocolată neagră cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult. Ciocolata negră conține, de obicei, zahăr, dar cantitățile sunt mici și, cu cât ciocolata conține mai multă cacao, cu atât va conține mai puțin zahăr.
7 Proven Health Benefits of Dark Chocolate Sursa: Health Line Autor: Kris Gunnars