NOUTĂȚI
Ciocolata neagră – ciocolată sănătoasă

Ciocolata neagră conține substanțe nutritive care pot avea efecte pozitive asupra sănătății.
Fabricată din sămânța arborelui de cacao este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.
Studiile arată, că ciocolata neagră (cea fără zahăr) poate îmbunătăți starea de sănătate și poate reduce riscul apariției bolilor de inimă.
atât de mult. Este indicat, să consumi ciocolata neagră cu moderație.
Conform anumitor studii, cacao și ciocolata neagră au mai multă activitate antioxidantă decât alte fructe testate, cum ar fi afinele.
Un alt studiu a dezvăluit că, consumul de ciocolată neagră de două sau mai multe oripe săptămână poate reduce riscul de apariție a problemelor la nivelul arterelor cu 32%. Consumul de ciocolată mai redus de atât nu ar avea niciun efect.
Desigur, aceste studii sunt observaționale deci, nu putem dovedi că ciocolata a redus riscul. Cu toate acestea, deoarece procesul biologic este cunoscut, este plauzibil ca, consumul regulat de ciocolată neagră să reducă riscul apariției bolilor de inimă.
Aceștia pot proteja împotriva daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul
sanguin către piele și pot ajuta la hidratarea pielii.
Reține, însă, că o multitudine de tipuri de ciocolată neagră din comerț nu sunt sănătoase. Alege produse de calitate - ciocolată neagră cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult. Ciocolata negră conține, de obicei, zahăr, dar cantitățile sunt mici și, cu cât ciocolata conține mai multă cacao, cu atât va conține mai puțin zahăr.
7 Proven Health Benefits of Dark Chocolate
Sursa: Health Line
Fabricată din sămânța arborelui de cacao este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.
Studiile arată, că ciocolata neagră (cea fără zahăr) poate îmbunătăți starea de sănătate și poate reduce riscul apariției bolilor de inimă.
- Este foarte nutritivă
atât de mult. Este indicat, să consumi ciocolata neagră cu moderație.
- Este o sursă importantă de antioxidanți
Conform anumitor studii, cacao și ciocolata neagră au mai multă activitate antioxidantă decât alte fructe testate, cum ar fi afinele.
- Poate îmbunătăți circulația sangvină și poate reduce presiunea arterială
- Poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare
Un alt studiu a dezvăluit că, consumul de ciocolată neagră de două sau mai multe oripe săptămână poate reduce riscul de apariție a problemelor la nivelul arterelor cu 32%. Consumul de ciocolată mai redus de atât nu ar avea niciun efect.
Desigur, aceste studii sunt observaționale deci, nu putem dovedi că ciocolata a redus riscul. Cu toate acestea, deoarece procesul biologic este cunoscut, este plauzibil ca, consumul regulat de ciocolată neagră să reducă riscul apariției bolilor de inimă.
- Poate proteja pielea
Aceștia pot proteja împotriva daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul
sanguin către piele și pot ajuta la hidratarea pielii.
- Poate îmbunătăți activitatea cerebrală
Reține, însă, că o multitudine de tipuri de ciocolată neagră din comerț nu sunt sănătoase. Alege produse de calitate - ciocolată neagră cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult. Ciocolata negră conține, de obicei, zahăr, dar cantitățile sunt mici și, cu cât ciocolata conține mai multă cacao, cu atât va conține mai puțin zahăr.