Cum identifici tipul tău de piele/ ten

Cum identifici tipul tău de piele/ ten

​            Curățarea și hidratarea pielii este recomandată, indiferent de tipul de piele, însă fiecare tip de piele, grasă, uscată, normală, mixtă ori sensibilă, are nevoi diferite. De aceea, identificarea tipului tău de piele este primul pas în îngrijirea corectă a acesteia.

           Tipul tău de piele se bazează pe cantitatea de sebum produsă. Aceasta se poate modifica, în timp, și poate fi influențată de factori precum stresul, genetica, hormonii, umiditatea si procesul de îmbătrânire.

Tenul gras

Tenul gras produce un exces de sebum care face ca pielea să pară strălucitoare și să se simtă ca fiind uleioasă, în special în zonă T, frunte, nas și bărbie. Persoanele cu pielea grasă au mai puține riduri, dar pot fi, de asemenea, mai predispuse la dilatarea porilor, apariția petelor de acnee, apariția punctelor negre și a punctelor albe. Îngrijirea pielii grase se rezumă la alegerea produselor potrivite care hrănesc și hidratează, fără a-ți înfunda porii sau a declanșa erupții.

Tenul uscat

Tenul uscat produce, în general, mai puține uleiuri naturale decât alte tipuri de piele. Acest lucru poate face ca pielea să pară deshidratată și să devină aspră. Este mai puțin elastică, vizibil uscată și poate fi predispusă la riduri evidente. În plus, poate da senzația de mâncărime sau iritare. O rutină de îngrijire pentru pielea uscată ar trebui să includă ingrediente naturale și hidratante, care ajută la menținerea barierei protectoare a pielii.

Tenul normal

Tenul normal este echilibrat – pielea nu se simte nici prea uscată, nici prea grasă. Nu este predispus la erupții, la senzația de uleios sau la mâncărimi. Cu toate acestea, în ciuda faptului că pielea normală nu are probleme specifice, necesită o îngrijire adecvată pentru a arăta și a se simți cel mai bine. Rutina ideală pentru pielea normală ajută la menținerea hidratării pielii prin blocarea umidității și susține bariera protectoare a acesteia.

Tenul mixt

Tenul mixt include zone uscate, precum și grase, zona T fiind, de obicei, grasă, iar pielea obrajilor fiind fie uscată, fie normală. Acest tip de piele poate varia în funcție de anotimp, dar și din cauza stresului sau a fluctuației hormonale. Curățarea și hidratarea, eficientă, sunt cheia pentru îngrijirea pielii grase sau normale în unele zone ale feței și uscată în altele.

Tenul sensibil

Tenul sensibil este, adesea, denumit astfel, dar este posibil, să ai pielea sensibilă grasă, pielea sensibilă uscată sau pielea sensibilă normală. Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, dacă este și sensibilă, aceasta poate fi roșiatică și se poate simți ca o senzație de arsură, de mâncărime sau uscată. Dacă ai pielea sensibilă, poți determina ce declanșează această sensibilitate și evită folosirea demachiantelor, a cremelor hidratante sau a altor produse care conțin acele ingrediente neprielnice tenului.
 
What Type of Skin Do I Have? Sursa: CeraVE Autor: CeraVE