Cum sa îi determini pe copii să facă mișcare

 Cum sa îi determini pe copii să facă mișcare

Asemenea adulților, copiii trebuie să fie activi fizic pentru a rămâne sănătoși. Încurajându-vă copiii să facă mișcare în fiecare zi, îi puteți ajuta să mențină o greutate optimă și să aiba un stil de viață sănătos, care va ajuta la prevenirea bolilor pe parcursul vieții.
Copiii cu vârsta sub 6 ani ar trebui să se bucure de activitate fizică zilnică într-un mod natural, cum ar fi alergarea, săriturile și alte diverse jocuri. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani ar trebui să facă exerciții la o intensitate suficient de mare, pentru a-și crește ritmul cardiac cel puțin o oră pe zi, cinci zile pe săptămână.

  1. Fii un model. Copiii urmăresc și imită obiceiurile tale, bune și rele. Dacă aceștia te văd activ fizic și distrându-te, sunt mai predispuși să fie și să rămână activi pe tot parcursul vieții.
  2. Folosește exercițiul ca mijloc de transport. Mergi pe jos cu copiii la școală, mergeți cu bicicleta pentru a vizita prietenii sau cu rolele să patinați în parc. De asemenea, poți parca la capătul îndepărtat al parcărilor față de punctul de interes, pentru a merge mai mult pe jos sau puteți folosi scările în locul liftului.
  3. Implică întreaga familie. Invitați-i pe toți membrii familiei să participe la activități. Încurajează-ți copiii să practice orice sport: puteți să vă înscrieți la o clasă de arte marțiale ca familie, să vă alăturați împreună unei aventuri în aer liber, să înotați, să alergați sau să vă jucați cu mingea sau un disc zburător atunci când ieșiți în parc.
  4. Concentrează-te pe distracție. Copiilor le place să se distreze, așa că, sunt mai predispuși să continue să facă mișcare, printr-o activitate de care se bucură.
  5. Transformă activitatea respectivă într-o activitate socială. Invită prietenii copiilor să se alăture activității. Este probabil să o practice pe termen lung.
  6. Folosește competiția ca motivator. Organizează un concurs pentru a vedea cine poate alerga mai repede sau cine poate efectua mai multe flotări sau sărituri. Oferă câștigătorului un premiu. In acelasi timp, poți utiliza dispozitive precum un pedometru, pentru a îi urmări rezultatele și progresul.
  7. Include copiii în activitățile casnice. Multe treburi casnice, cum ar fi spălatulcâinelui sau a mașinii, tunderea gazonului, etc., sunt oportunități excelente de a îi determina să fie activi fizic.
  8. Oferă cadouri care promovează activitatea fizică. Role, biciclete, patine, mingiile de fotbal și chiar, jocurile video cu sporturi sunt cadouri excelente, care promovează activitatea fizică.
  9. Limitează timpul petrecut la TV sau pe calculator. Oferă-le opțiuni active, cum ar fi inscrierea într-o activitate de recreere sau într-un centru, unde poate practica un sport care îi place.
  10. Planifică vacanțe ce includ noi modalități de a fi activi fizic. Planificați-vă vacanța în familie în jurul a câtorva activități fizice. Gândiți-vă la drumeții, ciclism off-road, caiac, camping sau snorkeling. Veți putea explora locuri noi și vă veți învăța copiii să aprecieze natura. În plus, activitățile pe care le încercați în vacanță s-ar putea să devină chiar și hobby-urile de care familia se va bucura în viitor.
Sursa: MD Anderson