Cum sa tratezi ridurile in mod natural acasa

Cum sa tratezi ridurile in mod natural acasa

Procesul natural de îmbătrânire determină apariția ridurilor, în special, pe părțile corpului expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele. Pentru majoritatea, ridurile se dezvoltă între 40 și 50 de ani, deoarece pielea pierde din hidratare și grosime.

Remedii naturale pentru riduri

Aloe vera
Aloe vera are numeroase proprietăți curative. Un studiu din 2008 a concluzionat, că administrarea unui supliment zilnic de gel aloe a redus semnificativ apariția ridurilor în doar 90 de zile.

Masca de banane
Bananele conțin uleiuri naturale și vitamine, care pot spori sănătatea pielii. Experții recomandă aplicarea pastei de banane pe piele.

Super-alimentele
Alimentele bogate în nutrienți sănătoși sunt adesea denumite „super-alimente”. Există multe super-alimente, care par să prevină ridurile și să sporească starea generală de sănătate. Acestea pot ajuta la reducerea apariției ridurilor: anghinare, avocado, semințe de chia, scorțișoară, albușuri, ghimbir, fulgi de ovăz, somon, sardine, cartofi dulci, roșii, nuci.

Albușurile de ou
Utilizarea cremei făcuta cu membrană de ou poate duce la reducerea semnificativă a adâncimii ridurilor și la o producție crescută de colagen, ceea ce face pielea mai netedă și mai intinsa.

Masaj
Mulți oameni apelează la masaj pentru a preveni și a reduce apariția ridurilor. Cercetătorii au descoperit că utilizarea unui dispozitiv de masaj facial, poate ajuta la prevenirea ridurilor prin creșterea proteinelor care mențin pielea netedă.

Uleiul de măsline
Cercetările sugerează că, consumul de ulei de măsline poate proteja pielea și poate reduce dezvoltarea mai multor riduri. Uleiul de măsline și produsele derivate, precum tulpinile și frunzele, conțin compuși care pot crește nivelul de colagen al pielii.

Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant care ajută la crearea colagenului în piele. Poate fi găsit în mod natural în multe fructe și legume, cum ar fi măceșe, ardei iute, guava și varză.
Aplicarea unui gel care conține vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor și a altor semne de deteriorare a pielii din cauza expunerii la soare.

Mineralele
La fel ca vitaminele, mineralele sunt micro-nutrienți care se găsesc în alimentele consumate, de care organismul are nevoie în cantități mici. În piele, mineralele ajută la filtrarea luminii solare, favorizează vindecarea și previn deteriorarea. Zincul și seleniul sunt două minerale deosebit de importante pentru sănătatea pielii.

Tratamentul medical
Dacă ești preocupată de aspectul pielii, o variantă bună ar fi vizita la un medic specializat în afecțiuni ale pielii (dermatolog) pentru un tratament ulterior.

În timp ce tratamentele pentru riduri pot îmbunătăți aspectul pielii, cel mai bun mod de a evita ridurile este să vă protejați pielea de soare. Limitați timpul petrecut afară când este însorit, purtați îmbrăcăminte de protecție, precum, o pălărie și mâneci lungi și aplicați o protecție solară cu un SPF, de cel puțin, 30, când sunteți in aer liber.

Sursa: Health Line