Detoxifiere după masa de Crăciun

Detoxifiere după masa de Crăciun
Crăciunul a trecut, sperăm, cu multe amintiri și momente fericite. Când vine vorba de alimentație este posibil să fi exagerat, puțin, cu acele mese copioase, având, ulterior, senzația de balonare. Dacă dorești să faci ceva în acest sens, merită luată în considerare ideea de detoxifiere.
 
  1. Consumă alimente bogate în fibre
Fructele și legumele conțin o cantitate vastă de fibre. Conopida, varza, precum șimorcovii și feniculul sunt surse excelente de fibre. Iaurtul natural este, de asemenea, aliatul tău, deoarece este bogat în probiotice și ajută la funcționarea optimă a sistemului digestiv.

De ce ar trebui să consumăm suficiente fibre? Pentru că ne ajută să avem senzația de sațietate, mai rapid, și sustin protejarea tractului gastrointestinal. Astfel, digestia noastră este stimulată și organismul rămâne în echilibru.
  1. Evită gustările frecvente
Pentru a evita “poftele”, consumă alimente bogate în proteine, cum ar fi omleta din albuș de ou. Dacă vrei să mănânci carne, cea mai bună opțiune este carnea alba fără sosuri. O sugestie este să gătești pieptul de pui, la grătar, în soia și ghimbir.
  1. Hidratează-te
Hidratarea te ajută să elimini toxinele și te menține energizat.
Pentru a începe bine ziua, o opțiune bună este să bei un pahar cu apă caldă, culămâie: întărește sistemul imunitar cu ajutorul vitaminei C, din lămâia proaspăt stoarsă, și joacă un rol important în detoxifiere.
O altă băutură benefică, de inclus în dieta ta, este ceaiul verde. Consumul de ceaiverde ajută la accelerarea metabolismului și la eliberarea de toxine.
  1. Odihnește-te
Organismul nostru are nevoie de un somn calitativ pentru a funcționa în parametrii optimi. Pe perioada somnului corpul se detoxifică și se regenerează.
  1. Profită de ieșirile în aer liber
În ciuda sezonului rece, aerul proaspăt nu este bun doar pentru plămâni, ci, și pentru minte și suflet - oferind multe beneficii. În timpul unei plimbări plăcute, în aer liber sau în timp ce te relaxezi la soare, vitamina D este absorbită de corp. Această vitamină este vitala pentru organism.


 
 
Sursa: Life Food