Este mersul pe jos, o modalitate de exercițiu, sigur, în timpul sarcinii?

Este mersul pe jos, o modalitate de exercițiu, sigur, în timpul sarcinii?
Este mersul pe jos, o modalitate de exercițiu, sigur, în timpul sarcinii?

Fie, că ești la prima sau a cincea sarcină, a rămâne activă poate îmbunătăți multe aspecte ale sarcinii, începând cu ameliorarea durerilor generale până la ușurarea travaliului.
Însă, dacă nu ai făcut mișcare sau dacă nu aveai o rutină obișnuită de antrenament înainte de a rămâne însărcinată, este posibil, să nu știi ce activități fizice sunt OK în următoarele 9 luni.
Mersul pe jos este o activitate aerobă moderată pe care medicii o recomandă majorității femeilor însărcinate, deoarece este sigură, eficientă și accesibilă.

Este sigur mersul pe jos?
Se recomandă ca, dacă ești gravidă, sau imediat după naștere și sănătoasă, să faci exerciții fizice, timp de 150 de minute în fiecare săptămână. Această perioadă poate fi împărțită în cinci sesiuni a câte 30 de minute de activități cu intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid.
Mersul pe jos este considerat o activitate sigură în timpul sarcinii, deoarece stimulează sistemul cardiovascular fără a îți afecta articulațiile.
Mersul pe jos este o activitate cu risc foarte scăzut. Nu crește posibilitatea apariției unor complicații, cum ar fi greutatea scăzută la naștere, travaliul prematur sau avortul spontan, pentru majoritatea femeilor.
Acestea fiind spuse, fiecare persoană și fiecare sarcină sunt diferite. Ar trebui să discuți întotdeauna cu medicul tău pentru a vedea, dacă mersul pe jos (sau alte tipuri de exerciții fizice) este sigur pentru tine și copilul tău.

Beneficiile mersului pe jos în timpul sarcinii
Activitățile fizice,  în timpul sarcinii, ar putea să nu pară întotdeauna atrăgătoare, mai ales dacă ești în perioada în care te afectează grețurile matinale. Cu toate acestea, menținerea în formă și mișcarea au numeroase beneficii, care te pot ajuta să te simți mai bine pe termen lung.
Mersul pe jos și alte exerciții fizice moderate, în timpul sarcinii, pot reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, hipertensiune arterială și chiar necesitatea nașterii prin cezariană.
Alte beneficii ale mersului pe jos:
- Ajută la menținerea unei creșteri în greutate, sănătoase, pe tot parcursul sarcinii.
- Menține mușchii puternici, lucru care ajută la reducerea durerilor de spate.
- Ajută la combaterea constipației.
- Menține sau îmbunătățește nivelul de fitness pe tot parcursul sarcinii.
- Stimulează inima, plămânii și vasele de sânge pentru sănătatea cardiovasculară generală.
- Ajută la scăderea în greutate atunci când se continuă după naștere.

Alte tipuri de activitate moderată cu beneficii similare sunt:
- Înotul
- Ciclismul pe o bicicletă staționară
- Dansul, yoga sau alte cursuri de fitness pretabile sarcinii
Un lucru extraordinar conectat cu mersul pe jos este, că majoritatea o poate face. Tot ce ai nevoie este o pereche de pantofi adecvați.
Ia cu tine o sticlă cu apă pentru a te asigura că rămâi hidratată.
Înainte să știi, vei merge pe același traseu cu bebelușul tău în brațe!
 
Is It Safe to Walk for Exercise in Every Trimester of Pregnancy? Sursa: Health Line Autor: Ashley Marcin