Importanța controalelor medicale regulate

Importanța controalelor medicale regulate
Medicii recomandă efectuarea controalelor medicale regulate pentru a ține o evidență a sănătății noastre. Aceste controale pot fi trimestriale, semestriale sau anuale.
Controalele medicale regulate fac parte dintr-un stil de viată sănătos. Sunt la fel de importante ca activitatea fizică constantă sau o alimentație adecvată pentru menținerea un stil de viață fără boli. Prin intermediul acestor controale regulate, medicii ne pot sfătui cu privire la felul în care putem îmbunătăți diverse aspecte ale modului în care trăim.

Beneficiile controalelor medicale regulate

           1. Costuri mai mici de asistență medicală - dacă doriți să reduceți costurile de

asistență medicală, s-ar putea ca aceste controale regulate să ajute, pentru că puteți economisi bani pe termen lung. Controalele periodice de sănătate reduc riscul apariției potențialelor afecțiuni. De asemenea, pot ajuta, în unele cazuri, la reducerea șanselor de a fi supus unei intervenții chirurgicale sau a altor cheltuieli medicale substanțiale.
            2. Depistarea afecțiunilor în stadiu incipient - controalele medicale regulate îi ajută pe medici să diagnosticheze o afecțiune înainte de a lua  proporții semnificative. Pe baza istoricului, vârstei, sexului și a stilului de viață ale unui individ, medicii pot recomanda mai multe tipuri de analize pentru a detecta orice riscuri sau boli facilitând vindecarea acestora.
3. Analizele de sânge - în timpul unui control medical regulat medicul vă poate cere, de asemenea, să faceți analizele de sânge. Acestea sunt realizate pentru a elimina riscul de boli care pot apărea în sânge. Aceste riscuri includ: colesterolul ridicat, cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, anemia, HIV / SIDA etc.
            4. Identificarea afecțiunilor legate de stres – avem un stil de viață incredibil de agitat. Acesta poate provoaca o varietate de afecțiuni corelate cu stresul, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările mentale, depresia, etc. Controalele medicale regulate asigură detectarea și diagnosticarea acestor probleme înainte de a deveni severe.
            5. Îți oferă o imagine de ansamblu asupra stării tale de sănătate - rezultatele analizelor îți oferă informațiile necesare pentru a determina starea sănătății. În funcție de aceasta medicul îți poate recomanda diverse modalități de a o menține sau îmbunătăți.
            6. Conștientizarea obiceiurilor bune sau rele - controalele medicale regulate ne informează asupra expunerii la potențiale afecțiuni, dar ne și indică dacă obiceiurile și stilul de viată pe care îl adoptăm este sau nu sănătos.
Sursa: Health Things Today