Măști faciale din ingrediente naturale

Măști faciale din ingrediente naturale

Aceste rețete simple de măști faciale pe care le poți prepara și aplica acasă sunt perfecte pentru a-ți oferi răsfățul de care ai nevoie.
 

  1. Mască facială cu banane – bananele conțin ingrediente pentru o piele sănătoasă: vitamina A pentru a estompa petele și a netezi pielea aspră, vitamina B reduce uscăciunea, vitamina E reduce apariția ridurilor și potasiu care hidratează. Așadar, masca preparata din acest fruct te va ajuta să ai o piele mai moale și mai catifelată. Preparare: zdrobește o banană coapta - medie - până devine pastă, apoi aplică pe față și pe gât. După 10-20 minute, clătește cu apă rece. Sau amestecă un sfert de cană de iaurt, 2 lingurițe de miere si o banană medie.
  2. Mască facială cu oțet – folosirea oțetului ca loțiune tonică datează încă de pe vremea Elenei din Troya, fiind la fel de eficientă și astăzi. După ce te speli pe față, amestecă 1 linguriță de oțet de mere cu 2 pahare de apă pentru o clătire a feței care îți va curăța pielea. De asemenea, poți combina un sfert de pahar de oțet cu un sfert de pahar de apă, după care aplici cu blândețe lotiunea pe fata și lași amestecul să se usuce. 
  3. Mască facială cu lapte – iata, un alt mod pentru a-ți asigura beneficiile unui tratament SPA chiar la tine acasă: amestecă ¼ cana lapte praf cu suficientă apă pentru a forma o pastă groasă. Aplică cu blândețe mix-ul pe față, așteaptă să se usuce complet și curăță cu apă caldă. Pielea ta se va simți fresh și întinerită.
  4. Mască facială cu muștar – semințele de muștar conțin sulf, care luptă împotriva bacteriilor deci, această mască este bună în special pentru pielea sensibilă, acnee și inflamații. Tamponează fața cu muștar galben pentru a-ți oferi un tratament facial care îți va calma și stimula pielea. După 15 minute clătește cu apă caldă. Încearcă mai întâi pe o porțiune mica pentru a te asigura că nu te vei irita.
  5. Mască facială cu ou – pentru un mic răsfăț, apelează la ouăle din frigider. Dacă ai pielea uscată, care are nevoie de hidratare, bate gălbenușul. Pielea uleioasă are nevoie de albușul bătut, la care se poate adăuga miere sau lămâîe. Pentru piele normală, folosește întregul ou. Aplică pe față și așteaptă 30 minute, apoi clătește. 
Sursa: The Healthy