Postura războinicului

Postura războinicului
Postura războinicului este o postura practicată în yoga care îmbunătățește concentrarea, forța și stabilitatea. Aceasta întinde partea frontală a corpului și este ideală pentru întărirea musculaturii picioarelor, abdomenului și spatelui.
Postura războinicului 1:   
                                                                                                

Pasul 1

Din picioare, pășește în față cu piciorul drept. Cu picioarele paralele și vârfurile orientate către capătul din față al saltelei, flexează genunchiul într-o fandare. Menține piciorul stâng întins și întoarce călcâiul stâng aproximativ 45 de grade în exterior. Ridici brațele, întinse, deasupra capului, menține umerii departe de urechi.

Pasul 2

Apropie omoplații unul de celălalt, ține spatele drept, ridică bărbia și privește către brațe, menține postura. Repetă pe partea stângă.

Postura războinicului 2:

Pasul 1

Din picioare, cu tălpile depărtate, extinde brațele pe lateral. Relaxează umerii și menține-i cât mai departe de urechi.

Pasul 2

ntoarce talpa dreaptă în exterior și flexează genunchiul, coborând în fandare. Ai grijă să menții genunchiul deasupra călcâiului, orientat către înainte. Întoarce capul către partea stângă. Repetă cu celălalt picior.

Postura războinicului 3:

Pasul 1

Începe din fandare, cu genunchiul din față flexat, piciorul din spate întins și călcâiul din spate ridicat. Șoldurile și pieptul trebuie să fie pe aceeași linie. Ridică brațele deasupra capului.

Pasul 2

Apropie palmele către stern, într-o poziție de rugăciune. Apleacă-te în față până când piciorul din spate se extinde către înapoi. Menține piciorul din față flexat și privirea în jos.

Pasul 3

Întinde piciorul de bază, dar fără să blochezi genunchiul. Coboară brațele înainte, astfel încât corpul tău să formeze litera „T”.
 
How to do Warrior Pose Sursa: Classpass Autor: Classpass