Supa cremă de ciuperci – beneficii asupra sănătății

Supa cremă de ciuperci – beneficii asupra sănătății
Supa cremă de ciuperci ar putea fi una dintre cele mai populare supe cremă. Știți care sunt, de fapt, beneficiile pentru sănătate ale supei cremă de ciuperci?
           
Informații nutriționale

Informațiile nutriționale ale supei cremă de ciuperci se bazează pe modul în care este preparată. Vezi, exemplul informațiilor nutriționale pe care le putem obține din 100 grame de supă de cremă de ciuperci, gătită acasă, după rețeta standard.

            Calorii 29
            Grăsimi 2,6 g
            Colesterol 0 mg
            Carbohidrați 3,3 g
            Zaharuri 0,2 g
            Proteine 0,7 g
            Vitamina D 1%

Beneficiile consumului de supă cremă de ciuperci

Din informațiile nutriționale de mai sus putem vedea, că substanțele nutritive din supa cremă de ciuperci au beneficii semnificative pentru sănătate.
  1. Îmbunătățește imunitatea
Ciupercile sunt cunoscute ca fiind bogate în minerale. Unul dintre mineralele benefice pentru sănătate este seleniul. Seleniul din supa de ciuperci are un rol semnificativ în îmbunătățirea sistemului imunitar al organismului.
  1. Este bună pentru sănătatea pielii
Antioxidanții din supa cremă de ciuperci ajută la protejarea pielii și la încetinirea procesului de îmbătrânire a acesteia.
  1. Previne apariția cancerului
Conținutul ridicat de antioxidanți din ciuperci are, de asemenea, un impact în prevenirea apariției cancerului. În plus, seleniul din supa de ciuperci este considerat a fi eficient în prevenirea dezvoltării cancerului de prostată.
  1. Reduce durerea musculară
Unul dintre minerale pe care supa de ciuperci îl conține este potasiul. Potasiul este cunoscut pentru faptul că are un impact pozitiv asupra ameliorării durerilor musculare. De asemenea, poate preveni în mod eficient crampele.
  1. Poate ajuta la pierderea în greutate
Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale supei de ciuperci este gestionarea eficientă a greutății. Acest lucru este posibil, deoarece crema de ciuperci este bogată în carbohidrați, dar săracă în calorii. Prin urmare, consumul unei supe de ciuperci va susține scăderea în greutate. De asemenea, conținutul de fibre poate să ofere senzația de sațietate și să prevină apariția poftelor.
  1. Ajută refacerea energetică
Puteți consuma supă de ciuperci la prânz. Acest lucru vă va ajuta la reîncărcarea stocului de energie. Energia provine din carbohidrați, ca sursă principală și, de asemenea, din proteine, ​​ca sursă secundară, ambele fiind prezente în supa cremă de ciuperci în cantități optime.
 
  1. Este ideală pentru diabetici
Diferit de celelalte tipuri de carbohidrați din dietă, acest tip de supă este scăzut în ceea ce privește indicele glicemic. Acest aspect face din supa de ciuperci soluția perfectă pentru diabetici, deoarece nutrienții prezenți în acest preparat vor asigura nivelul optim de energie din proteine, carbohidrați și grăsimi, dar nu va afecta nivelul zahărului din sânge
Health Benefits of Cream of Mushroom Soup (#1 Healthy Diet Solution) Sursa: DrHealthBenefits.com Autor: Dr Heben's Team