Tipuri de tratamente faciale

Tipuri de tratamente faciale
Asemenea inimii, stomacului și creierului, pielea este un organ, de fapt, este cel mai mare organ al corpului, însă, de cele mai multe ori, ignorăm acest aspect, mai ales dacă nu prezintă nicio problemă. Pielea are un rol foarte important în funcționarea optimă a organismului.

Pielea te protejează constant, păstrează infecțiile în afara corpului și este o barieră pentru diverse boli. Atunci, când îți îngrijești pielea, o susții în aceste procese. De asemenea, îngrijirea pielii, astăzi, va ajuta la prevenirea problemelor viitoare, cum ar fi ridurile și, chiar, cancerul de piele. O bună îngrijire a pielii are beneficii sociale și, deopotriva, mentale.

Există diferite tipuri de probleme ale pielii - cosmetice și de sănătate, dar și o multitudine de soluții. Unele dintre cele mai frecvente probleme ale pielii sunt cicatricile survenite în urma tratării acneei, petele de vârstă, ridurile și pielea lăsată. Cele mai frecvente tratamente ale pielii sunt: tratamente cu laser pentru întinerire și reîmprospătare, microdermabraziune, botox, injectări dermice, peeling-uri chimice.
           
Microdermabraziune

Microdermabraziunea acționează pentru îndepărtarea petelor de vârstă și a cicatricilor apărute în urma tratării acneei. Este unul dintre cele mai frecvente tratamente împotriva ridurilor, deoarece se efectuează rapid într-un cabinet de estetică. Medicul folosește un instrument portabil pentru a pulveriza mici cristale pe suprafața pielii. Cristalele exfoliază straturile pielii, utilizând simultan aspirația pentru a îndepărta cristalele și celulele moarte ale pielii.

Peeling-uri chimice
Peeling-urile chimice, numite și tratamente de exfoliere chimice sau derma-peeling-uri, sunt tratamente cosmetice efectuate pe suprafața tenului, utilizate de obicei ca soluție anti-îmbătrânire, pentru întinerirea pielii. Acestea sunt aplicate pentru a corecta neregularitățile pielii la nivelul texturii, cum ar fi liniile fine și culoarea - petele cauzate de deteriorarea pielii în urma expunerii la soare.

Tratament cu lasere ablative
Acest procedeu îndepărtează straturile exterioare ale pielii, care sunt deteriorate. Procedeul de refacere cu laser stimulează producerea de colagen și a celulelor noi ale pielii în straturile subiacente. Tratamentul cu laser este folosit, în cele mai multe cazuri, pentru a elimina sau reduce ridurile și liniile fine de pe față și gât.

Întinerirea pielii cu laser
Tratamentul pielii cu ajutorul laserului este un tratament avansat de îndepărtare a ridurilor, care utilizează lumina infraroșie pentru a întineri pielea fără intervenție chirurgicală. Lumina laser furnizează căldură straturilor de sub suprafața pielii stimulând producția de colagen și făcând pielea să arate mai ”fermă”.

Terapia cu lumină albastră pentru acnee
Terapia cu lumină albastră pentru acnee vizează bacteriile care provoacă acnee. Acneea moderată, care nu a răspuns la alte tratamente de îngrijire a tenului, poate fi tratată cu această terapie pe bază de lumină, ce se administrează pe o perioadă de câteva săptămâni. Terapia cu lumină albastră pentru acnee provoacă rareori efecte secundare și nu afectează pielea.
 

Thermage
Thermage este o tehnică non-exfoliantă de întinerire a feței concepută pentru a îmbunătăți conturul feței și al gâtului. Aceste îmbunătățiri estetice se realizează cu ajutorul unui dispozitiv de frecvență radio, care este trecut peste față cu vârful în contact cu suprafața pielii. Undele radio controlate, de pe dispozitiv, încălzesc straturile mai adânci ale pielii stimulând dezvoltarea de colagen. Rezultatul este o piele mai “fermă“ și, adesea, mai fină.


           
 
Sursa: Facial Asthetics