Vacanța de Crăciun – o oportunitate de relaxare

Vacanța de Crăciun – o oportunitate de relaxare
Relaxarea este vitală pentru bunăstarea noastră și, în timpul sărbătorilor, pe perioada acestor zile libere, lipsite de grijile cotidiene, ne putem bucura de activitățile pentru care nu avem timp, în general. Iată câteva modalități de a profita de timpul liber pe care îl avem, în această perioadă.
 A fi relaxat poate ajuta la calmarea stresului. De asemenea, poate ameliora anxietatea, depresia și insomniile.
  • A te relaxa înseamnă a calma mintea, corpul sau ambele.
  • Relaxarea îți poate liniști mintea și te poate ajuta să te simți calm. Corpul reacționează și atunci când te relaxezi, de exemplu, mușchii devin mai puțin tensionați și mai flexibili.
  • Există diferite modalități de relaxare. Este posibil, să găsiți una sau mai multe activități de care veți bucura și care  vă vor relaxa.

            Relaxarea minții:
  • Încearcă exercițiile de respirație.
  • Băile calde ajută la calmarea minții.
  • Muzica liniștitoare, plăcută.
  • Cititul unei cărți pe care plănuiai să o lecturezi acum mult timp, însa nu ai găsit momentul prielnic.
  • Încearcă meditația. Scopul meditației conștiente este să te concentreziasupra lucrurilor care se întâmplă, chiar, acum, în momentul prezent. De exemplu, ascultă-ți corpul. Respirația ta este rapidă, lentă, profundă sau superficială? Auzi zgomote, cum ar fi traficul sau auzi doar tăcerea? Ideea este să observăm ceea ce se întâmplă, fără a încerca să schimbăm nimic.
  • Scrisul. Pentru unele persoane, exprimarea sentimentelor, trăirilor, în scris, poate fi o modalitate excelentă de a reduce stresul.

Relaxarea corpului:

Încearcă yoga. Vizionați videoclipuri cu exerciții, pentru a antrena acasă sau puteți participa la o oră de yoga, într-un studio.

Încearcă relaxarea musculară progresivă. Acest proces implică încordarea și relaxarea fiecărei grupe musculare. Relaxarea musculară progresivă poate reduce anxietatea și tensiunea musculară. Dacă aveți probleme cu somnul, această metodă vă poate ajuta în ameliorarea acestora: atunci când mușchii sunt relaxați, corpul primește semnalul că este momentul să adormi.

Plimbările sau alte activități fizice. Ne putem bucura de efectul pozitiv al exercițiilor fizice asupra corpului, chiar, și atunci când suntem în vacanță.
Încearcă o sesiune de masaj.

Consumă băuturi calde care nu conțin alcool sau cofeină, cum ar fi ceaiul de plante sau laptele cald.
 
Sursa: UOFM Health