Vergeturile pe perioada sarcinii și după sarcină

Vergeturile pe perioada sarcinii și după sarcină

Când încep vergeturile să apară în timpul sarcinii?

Vei începe să observi vergeturile, când ești însărcinată, undeva între 13 și 21 de săptămâni. Aceste dungi roz, roșii, galbene, cafenii sau, uneori, violet ori maro apar la până la 90% din femeile gravide. Cel mai probabil le vei observa pe burtă, fund, coapse, șolduri sau sâni.

Ce cauzează apariția vergeturilor în timpul sarcinii?

Vergeturile sunt, de fapt, mici rupturi ale fibrelor de colagen din straturile de susținere ale țesutului pielii, cauzate de faptul că acestea sunt întinse la limită în timpul sarcinii. Indiferent dacă apar sau nu, are mult de-a face cu genetica: există șanse ca, dacă mama ta a avut vergeturi, probabil, că și la tine vor apărea iar dacă a avut pielea netedă, intactă, pe timpul sarcinii, probabil, și tu vei avea aceeași experiență. Creșterea rapidă în greutate, pe timpul sarcinii, poate determina, de asemenea, apariția vergeturilor.

Ce pot face în legătură cu vergeturile, când sunt însărcinată?

Deși, vergeturile sunt, de obicei, cauzate genetic, există câteva modalități de a le minimiza aspectul:

Hidratează-te. Untul de cacao, cu siguranță, este util, cu toate nicio cremă care acționează împotriva vergeturilor nu este un remediu miraculos. Pe lângă acest beneficiu, hidratarea zilnică va ajuta la ameliorarea senzației de uscăciune și mâncărime a pielii, asociate cu perioada sarcinii.

Hrănește-ți pielea din interior. Consumul de alimente bogate în vitamina C poate ajuta, de asemenea, să îți menții pielea tonifiată și mai puțin supusă apariției vergeturilor.

Fii atentă la greutatea ta. Fă tot ce poți pentru a te asigura că luarea în greutate are loc treptat și constant, nu brusc și mult. Reține, că a mânca pentru doi nu înseamnă a mânca literalmente de două ori mai mult.

Când mă pot aștepta ca pielea să se refacă după sarcină?

Vergeturile vor fi prezente, ba, chiar, posibil să fie mai vizibile, și după naștere. Din fericire, vergeturile nu vor fi prezente pentru totdeauna. După sosirea bebelușului, de obicei se estompează până la o culoare mai puțin vizibilă (și mai ușor de ascuns). Între timp, încearcă să nu te stresezi din cauza lor.
 
Stretch Marks During and After Pregnancy Sursa: whattoexpect.com Autor: Amy O'Connor