Acasa Interviuri A Man in A Woman’s World – Gabriel Toncean
InterviuriRevista

A Man in A Woman’s World – Gabriel Toncean

Gabriel Toncean, președintele FRCF

Interviu cu Gabriel Toncean, „creierul și mâna de fier” a Federației Române de Culturism și Fitness

Gabriel Toncean, omul organizat și meticulous care crede în spiritul echipei, este un promotor al sportului de orice natură și un susținător convins, și convingător, al mișcării constante în viața copiilor de la vârste cât mai fragede.

Deviza “sportul înseamnă sănătate!” îl reprezintă în totalitate.

Profesorul Gabriel Toncean, președintele FRCF începând din anul 2013, fost culturist, organizator de evenimente sportive, cu experiență în managerierea business-ului, susține, prin propriile acțiuni, mișcarea, sub toate formele ei, ca parte a unui stil de viață sănătos. Enumeră-ne câteva dintre proiectele în care ești implicat și spune-ne prin ce anume contribuie acestea la implementarea, în “conștiința oamenilor”, a faptului că mișcarea înseamnă sănătate fizică și psihică?

Fitness Festival, Miss & Mister Fitness sunt proiectele personale pe care le-am inițiat în România pentru a promova sportul ca mijloc pentru a urma un stil de viață sănătos. Apoi, bineînțeles, sunt toate competițiile de culturism și fitness naționale, europene și mondiale, la care participăm ca federație.

Nu m-am mulțumit, însă, ca România să facă doar act de prezență. Mi-am dorit să devenim noi gazdele acestor evenimente sportive prestigioase. Și am și reușit! Doar anul acesta am organizat Campionatul Balcanic și Campionatul Mondial de Juniori în România, iar asta se datorează atât rezultatelor deosebite pe care sportivii români le-au obținut la nivel mondial, cât și sprijinului președintelui IFBB, dr. Rafael Santonja, căruia îi mulțumesc!

Toate aceste evenimente, la nivel amator și profesionist,  promovează mișcarea ca modalitate pentru a duce o viață echilibrată, sănătoasă și ca mijloc de a ne atinge obiectivele în viață.

Gabriel Toncean, președintele FRCF

Ca președinte al FRCF ai pornit la drum cu multe obiective pe care ti-ai dorit să le pui în practică, iar obținerea dreptului de a organiza Campionatul Mondial de Culturism și Fitness în România, în anul 2020, care, de altfel, poziționează țara noastră pe harta competițiilor internaționale, a fost unul dintre obiective. Ce alte “puncte importante” s-au concretizat pe parcursul anilor și ce planuri ai pentru perioada imediat următoare?

Următorul proiect este Campionatul Mondial de Seniori, pe care am speranța că vom avea onoarea să-l găzduim în 2022.

Am primit din partea președintelui Federației Mondiale de Culturism și Fitness, domnului Dr. Rafael Santonja, promisiunea că ne va susține în cadrul Congresului IFBB 2021 să devenim gazdele acestei competiții, pe care intenționăm să o organizăm tot în Cluj-Napoca.

Această veste vine să încununeze anii de muncă pe care i-am depus în cadrul FRCF. Organizarea unui campionat mondial de seniori la culturism și fitness este o premieră pentru România, o onoare și o obligație de a ne autodepăși.

Gabriel Toncean, președintele FRCF, premiat

Care este experiența lui Gabriel Toncean în ceea ce privește”scena”, precum susținerea unui discurs sau înmânarea unui trofeu în cadrul unei competiții, și care ar fi câteva dintre momentele memorabile?

A te expune luminii reflectoarelor presupune o doză de curaj, iar curajul vine odată cu pregătirea temeinică și anii de antrenamente. Personal, am urcat pe scenă doar din postura de reprezentant al FRCF sau ca persoană publică. Dar am și în această ipostază momente de care îmi amintesc cu drag.

Cel mai recent, care îmi vine acum în minte, s-a petrecut în cadrul Campionatului Mondial din Spania, în urmă cu o lună și jumătate, când am avut onoarea, în calitate de oficial al Federației Mondiale de Culturism şi Fitness, să îi pun medalia de aur la gât sportivului român Marcel Manea. Marcel luase titlul la categoria „Master Men’s Bodybuilding, 40-44 ani, până în 90 kg”.

“Voința unită cu răbdare învinge întotdeauna” este citatul care te reprezintă și în care crezi. Cum l-ai transpune în fiecare dintre componentele carieră, sport, viață?

Indiferent de obiectivele pe care ți le-ai propus, ai nevoie de ambiție, răbdare și consecvență pentru a reuși. Acestea sunt principiile pe care mi le-au transmis părinții mei și în funcție de care m-am ghidat toată viața.

Bineînțeles, ai nevoie și de o echipă unită pentru a putea face performanță. Totul se face mai ușor în echipă! Și atunci, la principiile enunțate anterior, mai adăugăm solidaritatea și spiritul de echipă.

Gabriel Toncean, președintele FRCF

În general, pentru partea feminină, un element important al aspectului fizic îl constituie masa musculară echilibrată și armonioasă, cu un tonus și un aspect sănătos. Care este cea mai “bine cotată” categorie, care se adresează părții feminine, din cadrul competițiilor sportive?

De departe, BIKINI FITNESS este cea mai atrăgătoare categorie a competițiilor.

Gabriel Toncean, pe lângă a fi un profesionist în segmentul în care îți desfășori activitatea, ești soț și tatăl a doi copii. Care sunt criteriile care diferențiază profesionistul Gabriel Toncean de Gabriel Toncean care acordă atenție familiei?

Nu este o știință precisă. Nu te învață nimeni cum să fii soț, tată sau cum să armonizezi cariera profesională cu viața de familie. Atunci când îți iubești soția și copiii, nu există nimic mai important pe lumea asta! Ei sunt echipa pe care mă bazez mereu pentru sprijin, ei sunt sursa mea de energie, oaza mea de liniște și relaxare și reprezintă mereu prioritatea numărul 1.

Gabriel Toncean, președintele FRCF, activitati de relaxare

Sportul, sub varii forme, este o componentă importantă într-o familie deoarece reunește membrii acesteia și-i determină să petreacă timp de calitate împreună. Cum integrezi și inițiezi activitatea fizică, pretabilă inclusiv copiilor, în sânul familiei?

Sportul în familia noastră este ceva natural, nicidecum forțat. Și Simona, partenera mea de viață, este pasionată de fitness, iar atunci când copiii au în părinții lor un exemplu pozitiv, îl vor urma. Ne place să facem mișcare împreună, să ne plimbăm cu bicicletele, să ne dăm cu rolele, să alergăm, să patinăm sau chiar să mergem la sală împreună.

Mișcarea ne unește, ne ajută să fim sănătoși și ne oferă o modalitate în plus de a petrece timp de calitate împreună.

Partenera de viață, Simona Toncean, este o prezență carismatică și fit, o femeie cu un stil de viață activ, și mai mult decât atât, este implicată și în managerierea propriului business. Vă susțineți reciproc din punct de vedere al energiei dedicate business-ului, pentru a avea puterea de a continua? Care este suportul tău din acest punct de vedere vis-a-vis de segmentul ei de business? Reprezinți un sprijin moral pentru Simona?

Un partener de viață, în adevăratul sens al expresiei, asta presupune: susținere reciprocă în toate aspectele vieții. Simona are acest spirit antreprenorial și are calitățile necesare pentru a conduce un business. Suntem mereu alături unul de altul, atât în momentele de fericire, cât și atunci când avem nevoie de sprijin.

Gabriel Toncean, președintele FRCF, exersand in sala si alergand afara

Reflecții la final de 2020 și gânduri pentru 2021.

Cu toate adversitățile și situațiile inedite pe care ni le-a pus în față, 2020 a fost un an care ne-a adus mai aproape unii de alții. Ne-a oferit ocazia să petrecem mai mult timp în sânul familiei, alături de cei dragi. Ne-a stimulat să descoperim frumusețile patriei noastre. Ne-a învățat să apreciem mai mult efortul depus de alte categorii profesionale, cum ar fi dascălii. Ne-a ajutat să întărim sau să reînnodăm legăturile cu prietenii noștri. Per ansamblu a fost o serie de experiențe în fața cărora puteam cădea pradă disperării sau din care puteam învăța. Eu am ales să învăț!

În plan sportiv a fost unul dintre cei mai buni ani. Federația Română de Culturism și Fitness a obținut rezultate istorice anul acesta. Nu ne-am panicat, nu am acceptat să punem pe pauză anul competițional și să stăm acasă. Cu respectarea măsurilor de siguranță, cu multă muncă de pregătire și curaj, am reușit să dovedim că România, chiar și în pandemie, poate fi competitivă la nivel balcanic și mondial. Iar pentru asta le mulțumesc sportivilor, antrenorilor, colegilor din FRCF și IFBB, dar și autorităților care ne-au susținut.

Pentru 2021 îmi doresc să avem un an cel puțin la fel de bun!

 

Scris de
Mihaela Fitzpatrick

Mihaela Fitzpatrick este Directorul și Fondatorul FormaSheFitness, unde supervizează afacerea și brandul pe întregul spectru de platforme online, digitale și print. Cu o experiență de peste 10 ani în industria wellness-ului, Mihaela se dedică scrierii, editării de conținut, gestionării proiectelor online și dezvoltării strategiilor de social media. Este absolventă a European School of Economics din Londra, unde a finalizat un program postuniversitar în Event Management, și, totodată, absolventă a Universității Româno-Americană, unde a absolvit un Master în Administrarea Afacerilor în Turism, precum, a obținut și o licență în Drept. Mihaela este responsabilă de gestionarea tuturor activităților corelate cu FormaSheFitness, inclusiv: Redactarea, editarea și publicarea conținutului aferent revistelor tipărite și online, bannerelor și videoclipurilor. Organizarea de evenimente, planificare și prezentări, inclusiv călătorii în diverse orașe și locații pentru evenimente, crearea de rețele și dezvoltarea oportunităților de afaceri. Organizarea și gestionarea tuturor filmărilor și shooting-urilor, selectarea locațiilor, crearea conceptelor, alcătuirea echipei, supravegherea filmărilor, shooting-urilor, selectarea și editarea conținutului pentru revista hard print și online, ori pentru contentul online. În momentele în care nu este implicată în munca dificilă de construire a afacerii, de gestionare și generare de idei noi pentru FormaSheFitness, Mihaela explorează lumea, călătorește alături de Shiba Inu-ul său, “Foxy”, și “așterne pe tastatură” experiențele dedicate călătoriilor fit și excursiilor prietenoase cu animalele de companie. Mihaela are un stil de viată activ și iubește activitatea fizică sub toate formele sale – exerciții fizice, inclusiv antrenamentele la domiciliu, în sală și în mijlocul naturii. Crede cu tărie, că sănătatea și fitness-ul ar trebui să fie o plăcere și susține importanța de a nu fi, doar, în formă și sănătoși, ci, și de a evidenția acest aspect. Site-ul FormaSheFitness, revista și magazinul online au fost create pentru femeile moderne și active, care apreciază sănătatea fizică și mintală, fitness-ul, frumusețea, sportul, moda în fitness și călătoriile sănătoase.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare26
Interviuri20
Lifestyle15
set antrenament pe fundal colorat
Miscare25
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit19
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness78
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...