Caracteristicile anumitor tipuri de Yoga si cui i se potrivesc

Caracteristicile anumitor tipuri de Yoga si cui i se potrivesc

Indiferent de forma de mișcare pentru care optezi, aceasta trebuie să se muleze pe așteptările și necesitățile organismului propriu.

Probabil că-ți dorești să participi la o clasă de yoga dar, vizualizând programul, realizezi că nu ești sigură ce clasă să alegi și care ar fi varianta de exercițiu potrivită ție. Prin intermediul acestui material doresc să aduc o serie de clarificări asupra câtorva stiluri de yoga, pentru a facilita alegerea practicii adecvate corpului, psihicului și sufletului tău.

Ashtanga Led class

Dacă ești o persoană dinamică, dacă simți că mintea este activă tot timpul fiindu-ți dificil să-ți calmezi gândurile, dacă vrei să crești rezistența corpului, dacă-ți plac provocările pe care această secvență le poate aduce și-ți dorești o practică la fel de energică, Ashtanga Led class este cu siguranță stilul pe care ai dori să-l încerci.
Această clasă este ca o succesiune de pași de dans pe care, odată învățați, este necesar să-i repeți pentru a-ți perfecționa mișcările. Ahtanga Led respectă aceeași succesiune de asane, într-o ordine specifică. Indiferent în ce punct al lumii te-ai afla și ai alege să participi la o clasă de acest gen, instructorii de yoga vor respecta stilul și ordinea posturilor.
Ashtanga Led class este alcătuită din șase serii care pun accentul pe detoxifierea fizică, mentală și emoțională. Fiecare asană se menține pe durata a cinci respirații Ujay. Respirația Ujay este caracteristică acestei practici și te ajută să râmai cu atenția menținută în corp, reglându-ți, în același timp, ritmul respirației pentru a putea să reziști dinamicii clasei mai ușor.
Ai nevoie de rezistența fizică a corpului pentru a putea susține această practică și a o duce la final, mai ales dacă ești începător.


 

Hatha Yoga class

Denumirea de Hatha yoga dată unei clasă poate însemna absolut orice dinamică a practicii respective, deoarece Hatha yoga este descrierea generală a unui concept care înglobează: Shatkarme, Asane, Pranayama, Bandhe, Mudre.
Hatha yoga este conceptul care a inclus pentru prima dată și activitatea asupra corpului fizic prin intermediul asanelor. Swami Swatmaram a descoperit că nu toată lumea poate avea control asupra modificărilor mentale și, pentru marea majoritate a oamenilor, este mai ușor să pătrundă în propria minte prin intermediul corpului.
Vinyasa Flow
Acest stil de yoga își trage rădăcinile din practica Ashtanga. Semantica cuvântului Ashtanga este "aranjând ceva într-un anume fel" precum posturile de yoga. În timpul desfășurării claselor de Vinyasa yoga se coordonează privirea cu respirația și mișcarea pentru a putea trece dintr-o postură în alta. De regulă, se alege o postură avansată care reprezintă "vârful" clasei și întreaga clasă este construită de așa natură încât la final să poți accesa cu mai mare ușurință postura avansată aleasă ca reprezentând "vârful" clasei. Acest stil de yoga abordează diverse denumiri ale claselor (back extension, hip opening, inversions, forward bent), referindu-se la segmentele sau zonele corpului pe care se va pune accent/ se vor lucra în timpul rutinei.

Yin Yoga

Yin yoga este un concept relativ nou care a fost dezvoltat în partea vestică a lumii, în anul 1970. Clasele de yin yoga targhetează întinderea ţesutului conectiv care se află între straturile de mușchi, cât și întinderea fasciei, care este prezentă în întreg corpul. Scopul practicii este acela de a crește circulația către articulații, de a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor, de a lucra asupra structurii osoase a corpului și a articulațiilor.
Prin eliberarea tensiunii din corp, respirația (prana), constituind energia vitală, este activată și organismul își reface rezervorul energetic prin blândețe. O altă caracteristică specifică acestei practici este faptul că se lucrează cu blândețe asupra corpului și fiecare postură se menține între trei și cinci minute, astfel acțiunea de întindere putând să ajungă în profunzime către zonele vizate.

 


Bikram yoga

Acest stil a luat naștere ca urmare a faptului că Bikram Choudhury s-a vindecat de o afecțiune la genunchi exersând cele 26 de posturi, care sunt incluse în aceasta dinamică și cele două exerciții de respirație specifice acestei practici. Acest stil de yoga se desfășoară într-o cameră încălzită între 35-42 grade celsius, cu o umiditate de 40%.
 Secvenţa este aceeași în orice colţ al lumii ai merge să o practici.