Carmen Bruma - Fitness Fashion "Sezonul Brumei"

Carmen Bruma - Fitness Fashion "Sezonul Brumei"

Bruma argintie este fenomenul sinonim începutului de sezon rece.

Carmen Brumă este “echivalentul” stilului de viață sănătos, o aspirație pentru ceilalți oameni și “mărturia vie” că experiența de viață personală poate fi transformată intr-un “proiect de viață”.


Vestimentație: Tommy Hilfiger & Diva Charms

Carmen Brumă este o sursă de inspirație pentru partea feminină prin alura impecabilă și felul determinant de a convinge publicul să urmeze sfaturile recomandate. Care consideri că sunt “cârligele” care te reprezintă, prin intermediul cărora reușești să răspândești ideea de sănătate prin mișcare și alimentație?

Consider că sinceritatea este primul lucru pe care oamenii îl percep imediat. Oamenii îmi conferă credibilitate!

Transmit același mesaj de foarte mulți ani și oamenii au observat că nu doar promovez un stil de viață, ci practic și respect în totalitate ceea ce predic.

Constanța mea în transmiterea mesajelor, programele de slăbit și transformare corporală create de-a lungul timpului, rezultatele acestora obținute de cei care le-au urmat, au condus la punctul în care ne aflăm acum și astfel mi-am câștigat credibilitatea publicului.

În momentul de față se poate spune că ai atins stadiul maturității profesionale, după o experiență de aproximativ 20 de ani în acest segment de business. Cum te-ai prezenta într-o frază?

Aș putea să rezum totul la “fă, tu, în primul rând, ceea ce pretinzi că îi înveți pe alții să facă.”
 

La ora actuală se pune accentul foarte mult pe partea de sănătate corporală, însă aceasta, fără un psihic sănătos, pentru a alcătui un tot, nu este suficientă. Cum îi conferi psihicului starea de bine de care are nevoie?


Cred într-o unitate și o relație de strânsă legătură între fizic și psihic. Nu este posibil să ai un fizic puternic și armonios fără un psihic care să fie în perfectă concordanță cu această stare a corpului. Am convingerea că există această omogenitate între fizic și psihic, iar o parte a mesajului pe care îl transmit se bazează pe faptul că o stare psihică bună îți conferă o stare fizică bună și viceversa.

Eu fac sport, în primul rând, pentru că îmi induce o stare psihică bună, de relaxare și, concluzionând, este un gen de terapie. Fizicul și psihicul sunt interconectate/ interdependente.
Consider că este superficial să rezumi sportul doar la partea estetică. Persoanele care limitează beneficiile mișcării doar la partea estetică sunt acelea care nu au înțeles esența sportului, care devansează cu mult sfera esteticului.

Visează! Crede! Construiește!

Drumul a fost anevoios până ai atins acest punct al carierei. Descrie-ți experiența personală, folosind un singur cuvânt, aferent fiecăreia dintre expresiile de mai sus în parte.

Carmen Brumă nu a avut un vis căruia i s-a dedicat. Eu, în perioada adolescenței, am trecut printr-o experiență neplacută în viața mea, când m-am confruntat cu kilogramele în plus și am reușit să o transform în favoarea mea. A fost o experiență traumatizantă, la vârsta repectivă, însă am convertit-o într-un avantaj. Acea perioadă m-a șlefuit, m-a cizelat și m-a ajutat să mă descopăr într-un mod pozitiv, creionându-mi, în același timp, drumul în viață.

Am decis că asta doresc să fac și nu am proiectat ceea ce mi-am dorit să realizez.

Pe o scară de la 1 la 10 unde consideri că se poziționează imaginea de sine, la modul general, pentru a avea efectul scontat asupra auditoriului?

Funcționez pe principiul conform căruia încrederea în sine și respectul de sine sunt lucruri extrem de importante în viața unui om. Tu trebuie să fii în permanență cel mai mare susținător al tău.

În funcție de percepția fiecărei persoane în parte, locul 1 sau locul 10 au aceeași importanță, dacă le raportăm la competiție – locul 1 - sau la calificativ – locul 10.
În consecință, ambele au aceeași semnificație.

De-a lungul timpului ai publicat cărți și ai creat programe de slăbit și transformare corporală care au avut un impact semnificativ asupra publicului. Care concept/ produs creat de tine are o însemnătate aparte și ce îl face atât de special în propria-ți viziune?


Toate programele create de mine sunt speciale și există o părticică din mine în fiecare. Le-am realizat în diferite contexte și momente ale vieții.
Un loc aparte îl ocupă primul program, “3S – Sănătoasă, suplă, sătulă”, un proiect complex, care a fost lansat în variantă de carte și DVD în anul 2013 și, ulterior, l-am transformat într-un program online.

Pot spune că a fost un bestseller (cel mai vândut din România). La vremea respectivă nu exista varianta online a programelor dedicate pierderii în greutate. A fost unul dintre cele mai apreciate programe produse de mine și, recunosc că mi-a conferit încredere în propriile forțe, capacități și abilități.

“Abdomenul de urgență” este cel mai recent program al meu, pe care l-am conceput și filmat în perioada stării de urgență, utilizând alte mijloace de realizare față de cum se proceda înainte, în sensul că am procurat echipamente, am filmat doar eu cu o altă persoană, fără o echipă de filmare, și lucrurile nu s-au desfășurat așa cum eram obișnuită până atunci.
A fost o experiență care m-a constrâns să evoluez în direcții pe care nu le anticipam. A trebuit să mă ocup de tot ceea ce înseamna producție pentru materializarea unor astfel de programe, aspect de care se ocupau persoanele specializate.

O să-mi amintesc cu drag de acest proiect, el reprezentând o experiență în sine.
 

Ce te-a determinat ca din propria experiență să creezi un business?


Nu mi-am imaginat că totul se va transforma într-un business, nu mi-am imaginat acest parcurs, ci pur și simplu am făcut ce am simțit și business-ul a prins contur. Când versiunea tipărită de carte a început, treptat, să dispară, am fost nevoită să mă reorientez și să fac trecerea către online, iar această nouă metodă de comunicare a fost o surpriză nesperat de plăcută. Oamenii au reacționat foarte bine.

Programele pe care le-am creat au fost un răspuns la necesitățile oamenilor care mă urmăresc.

Carmen Brumă la 18 ani versus Carmen Brumă la 43 de ani, poza făcută publică cu mulți ani în urmă. Cum percepi și descrii starea afectivă, prin felul în care te simți în postura actuală – sănătate emoțională și psihică, excluzând partea aspectului fizic în comparație cu tine, cea de la 18 ani?

Diferența este colosală din punct de vedere psihic ori a felului în care mă simt. La 18 ani eram o adolescentă cu problemele aferente și specifice vârstei și a kilogramelor în plus, care mi-au creat probleme. La 43 de ani sunt o femeie matură, care se simte bine în pielea ei, care face cu satisfacție ceea ce își propune, care își dorește să continue și de acum înainte aceste lucruri.


 

Este binecunoscut faptul că un stil de viață sănătos este corelat cu bunăstarea fizică, mintală și socială. Unde ai poziționa dietele sau curele de slăbire? Crezi în diete ori cure de slăbire sau într-un stil de viață sănătos?


În opinia mea, orice stil de viață sănătos începe cu o cură de slăbire, asemenea unui drum de 10.000 de pași, care începe cu primul pas. Am sesizat că există în discursul multora această reținere de a pronunța termenul de cură de slăbire sau dietă.

Cura de slăbire reprezintă un interval de tranziție, când fiecare persoană își face ordine în alimentație, își pune în prim plan ceea ce mănâncă, și grija față de sine, se disciplinează, învață să-și asculte semnalele corpului, învață să mănânce atunci când simte senzația reală de foame și nu când este supărat, plictisit, frustrat sau se recompensează pentru efortul, rezultatul etc., obținut în diverse planuri.

Învață să facă distincția între ingurgitatul emoțional sau compulsiv și senzația de foame.
Dieta reprezintă o perioadă de tranziție necesară pentru “a da startul” unui stil de viață sănătos, care să fie menținut ulterior. Este doar o chestiune de alegere a termenilor utilizați.

Mad

 

2020 este “un an special” și semantica cuvântului normalitate a căpătat un cu totul alt sens. Cum percepi procesul de adaptare la această nouă ”normalitate”?


Trecem printr-o perioadă de schimbări și societatea nu va mai reveni, prea curând, la modul de funcționalitate pe care l-a avut, până odinioară. Personal sunt, oarecum, călita, eu crescând în perioada de dinainte de ’89, când accesul la un TV color era o raritate și DVD-ul era la stadiul de imaginație.

Gândindu-mă la acea perioadă și la revoluția tehnologică din acest secol, este o diferență colosală. De asemenea, am lucrat în mediul TV, în anii în care telespectatorii te puteau contacta prin intermediul scrisorilor clasice, nu pe calea social media.

Sunt sigură că o să trec, cu succes, și peste această fază a vieții mele.