Acasa Interviuri Carmen Bruma – Fitness Fashion „Sezonul Brumei”
InterviuriRevista

Carmen Bruma – Fitness Fashion „Sezonul Brumei”

Carmen Brumă

Interviu cu Carmen Brumă

Bruma argintie este fenomenul sinonim începutului de sezon rece.

Carmen Brumă este “echivalentul” stilului de viață sănătos, o aspirație pentru ceilalți oameni și “mărturia vie” că experiența de viață personală poate fi transformată intr-un “proiect de viață”.

Carmen Brumă
Vestimentație: Tommy Hilfiger & Diva Charms

Carmen Brumă este o sursă de inspirație pentru partea feminină prin alura impecabilă și felul determinant de a convinge publicul să urmeze sfaturile recomandate. Care consideri că sunt “cârligele” care te reprezintă, prin intermediul cărora reușești să răspândești ideea de sănătate prin mișcare și alimentație?

Consider că sinceritatea este primul lucru pe care oamenii îl percep imediat. Oamenii îmi conferă credibilitate!

Transmit același mesaj de foarte mulți ani și oamenii au observat că nu doar promovez un stil de viață, ci practic și respect în totalitate ceea ce predic.

Constanța mea în transmiterea mesajelor, programele de slăbit și transformare corporală create de-a lungul timpului, rezultatele acestora obținute de cei care le-au urmat, au condus la punctul în care ne aflăm acum și astfel mi-am câștigat credibilitatea publicului.

În momentul de față se poate spune că ai atins stadiul maturității profesionale, după o experiență de aproximativ 20 de ani în acest segment de business. Cum te-ai prezenta într-o frază?

Aș putea să rezum totul la “fă, tu, în primul rând, ceea ce pretinzi că îi înveți pe alții să facă.”

La ora actuală se pune accentul foarte mult pe partea de sănătate corporală, însă aceasta, fără un psihic sănătos, pentru a alcătui un tot, nu este suficientă. Cum îi conferi psihicului starea de bine de care are nevoie?

Cred într-o unitate și o relație de strânsă legătură între fizic și psihic. Nu este posibil să ai un fizic puternic și armonios fără un psihic care să fie în perfectă concordanță cu această stare a corpului. Am convingerea că există această omogenitate între fizic și psihic, iar o parte a mesajului pe care îl transmit se bazează pe faptul că o stare psihică bună îți conferă o stare fizică bună și viceversa.

Eu fac sport, în primul rând, pentru că îmi induce o stare psihică bună, de relaxare și, concluzionând, este un gen de terapie. Fizicul și psihicul sunt interconectate/ interdependente.
Consider că este superficial să rezumi sportul doar la partea estetică. Persoanele care limitează beneficiile mișcării doar la partea estetică sunt acelea care nu au înțeles esența sportului, care devansează cu mult sfera esteticului.

Carmen Brumă

Visează! Crede! Construiește!

Drumul a fost anevoios până ai atins acest punct al carierei. Descrie-ți experiența personală, folosind un singur cuvânt, aferent fiecăreia dintre expresiile de mai sus în parte.

Carmen Brumă nu a avut un vis căruia i s-a dedicat. Eu, în perioada adolescenței, am trecut printr-o experiență neplacută în viața mea, când m-am confruntat cu kilogramele în plus și am reușit să o transform în favoarea mea. A fost o experiență traumatizantă, la vârsta repectivă, însă am convertit-o într-un avantaj. Acea perioadă m-a șlefuit, m-a cizelat și m-a ajutat să mă descopăr într-un mod pozitiv, creionându-mi, în același timp, drumul în viață.

Am decis că asta doresc să fac și nu am proiectat ceea ce mi-am dorit să realizez.

Pe o scară de la 1 la 10 unde consideri că se poziționează imaginea de sine, la modul general, pentru a avea efectul scontat asupra auditoriului?

Funcționez pe principiul conform căruia încrederea în sine și respectul de sine sunt lucruri extrem de importante în viața unui om. Tu trebuie să fii în permanență cel mai mare susținător al tău.

În funcție de percepția fiecărei persoane în parte, locul 1 sau locul 10 au aceeași importanță, dacă le raportăm la competiție – locul 1 – sau la calificativ – locul 10.
În consecință, ambele au aceeași semnificație.

De-a lungul timpului ai publicat cărți și ai creat programe de slăbit și transformare corporală care au avut un impact semnificativ asupra publicului. Care concept/ produs creat de tine are o însemnătate aparte și ce îl face atât de special în propria-ți viziune?

Toate programele create de mine sunt speciale și există o părticică din mine în fiecare. Le-am realizat în diferite contexte și momente ale vieții.
Un loc aparte îl ocupă primul program, “3S – Sănătoasă, suplă, sătulă”, un proiect complex, care a fost lansat în variantă de carte și DVD în anul 2013 și, ulterior, l-am transformat într-un program online.

Carmen Brumă

Pot spune că a fost un bestseller (cel mai vândut din România). La vremea respectivă nu exista varianta online a programelor dedicate pierderii în greutate. A fost unul dintre cele mai apreciate programe produse de mine și, recunosc că mi-a conferit încredere în propriile forțe, capacități și abilități.

“Abdomenul de urgență” este cel mai recent program al meu, pe care l-am conceput și filmat în perioada stării de urgență, utilizând alte mijloace de realizare față de cum se proceda înainte, în sensul că am procurat echipamente, am filmat doar eu cu o altă persoană, fără o echipă de filmare, și lucrurile nu s-au desfășurat așa cum eram obișnuită până atunci.
A fost o experiență care m-a constrâns să evoluez în direcții pe care nu le anticipam. A trebuit să mă ocup de tot ceea ce înseamna producție pentru materializarea unor astfel de programe, aspect de care se ocupau persoanele specializate.

O să-mi amintesc cu drag de acest proiect, el reprezentând o experiență în sine.

Ce te-a determinat ca din propria experiență să creezi un business?

Nu mi-am imaginat că totul se va transforma într-un business, nu mi-am imaginat acest parcurs, ci pur și simplu am făcut ce am simțit și business-ul a prins contur. Când versiunea tipărită de carte a început, treptat, să dispară, am fost nevoită să mă reorientez și să fac trecerea către online, iar această nouă metodă de comunicare a fost o surpriză nesperat de plăcută. Oamenii au reacționat foarte bine.

Programele pe care le-am creat au fost un răspuns la necesitățile oamenilor care mă urmăresc.

Carmen Brumă la 18 ani versus Carmen Brumă la 43 de ani, poza făcută publică cu mulți ani în urmă. Cum percepi și descrii starea afectivă, prin felul în care te simți în postura actuală – sănătate emoțională și psihică, excluzând partea aspectului fizic în comparație cu tine, cea de la 18 ani?

Diferența este colosală din punct de vedere psihic ori a felului în care mă simt. La 18 ani eram o adolescentă cu problemele aferente și specifice vârstei și a kilogramelor în plus, care mi-au creat probleme. La 43 de ani sunt o femeie matură, care se simte bine în pielea ei, care face cu satisfacție ceea ce își propune, care își dorește să continue și de acum înainte aceste lucruri.

Carmen Brumă 1993 vs 2020

 

Este binecunoscut faptul că un stil de viață sănătos este corelat cu bunăstarea fizică, mintală și socială. Unde ai poziționa dietele sau curele de slăbire? Crezi în diete ori cure de slăbire sau într-un stil de viață sănătos?

În opinia mea, orice stil de viață sănătos începe cu o cură de slăbire, asemenea unui drum de 10.000 de pași, care începe cu primul pas. Am sesizat că există în discursul multora această reținere de a pronunța termenul de cură de slăbire sau dietă.

Cura de slăbire reprezintă un interval de tranziție, când fiecare persoană își face ordine în alimentație, își pune în prim plan ceea ce mănâncă, și grija față de sine, se disciplinează, învață să-și asculte semnalele corpului, învață să mănânce atunci când simte senzația reală de foame și nu când este supărat, plictisit, frustrat sau se recompensează pentru efortul, rezultatul etc., obținut în diverse planuri.

Învață să facă distincția între ingurgitatul emoțional sau compulsiv și senzația de foame.
Dieta reprezintă o perioadă de tranziție necesară pentru “a da startul” unui stil de viață sănătos, care să fie menținut ulterior. Este doar o chestiune de alegere a termenilor utilizați.

Carmen Brumă

 

2020 este “un an special” și semantica cuvântului normalitate a căpătat un cu totul alt sens. Cum percepi procesul de adaptare la această „nouă normalitate”?

Trecem printr-o perioadă de schimbări și societatea nu va mai reveni, prea curând, la modul de funcționalitate pe care l-a avut, până odinioară. Personal sunt, oarecum, călita, eu crescând în perioada de dinainte de ’89, când accesul la un TV color era o raritate și DVD-ul era la stadiul de imaginație.

Gândindu-mă la acea perioadă și la revoluția tehnologică din acest secol, este o diferență colosală. De asemenea, am lucrat în mediul TV, în anii în care telespectatorii te puteau contacta prin intermediul scrisorilor clasice, nu pe calea social media.

Sunt sigură că o să trec, cu succes, și peste această fază a vieții mele.

Vezi mai jos materialul din timpul shooting-ului realizat împreuna cu Carmen Bruma

Scris de
Mihaela Fitzpatrick

Mihaela Fitzpatrick este Directorul și Fondatorul FormaSheFitness, unde supervizează afacerea și brandul pe întregul spectru de platforme online, digitale și print. Cu o experiență de peste 10 ani în industria wellness-ului, Mihaela se dedică scrierii, editării de conținut, gestionării proiectelor online și dezvoltării strategiilor de social media. Este absolventă a European School of Economics din Londra, unde a finalizat un program postuniversitar în Event Management, și, totodată, absolventă a Universității Româno-Americană, unde a absolvit un Master în Administrarea Afacerilor în Turism, precum, a obținut și o licență în Drept. Mihaela este responsabilă de gestionarea tuturor activităților corelate cu FormaSheFitness, inclusiv: Redactarea, editarea și publicarea conținutului aferent revistelor tipărite și online, bannerelor și videoclipurilor. Organizarea de evenimente, planificare și prezentări, inclusiv călătorii în diverse orașe și locații pentru evenimente, crearea de rețele și dezvoltarea oportunităților de afaceri. Organizarea și gestionarea tuturor filmărilor și shooting-urilor, selectarea locațiilor, crearea conceptelor, alcătuirea echipei, supravegherea filmărilor, shooting-urilor, selectarea și editarea conținutului pentru revista hard print și online, ori pentru contentul online. În momentele în care nu este implicată în munca dificilă de construire a afacerii, de gestionare și generare de idei noi pentru FormaSheFitness, Mihaela explorează lumea, călătorește alături de Shiba Inu-ul său, “Foxy”, și “așterne pe tastatură” experiențele dedicate călătoriilor fit și excursiilor prietenoase cu animalele de companie. Mihaela are un stil de viată activ și iubește activitatea fizică sub toate formele sale – exerciții fizice, inclusiv antrenamentele la domiciliu, în sală și în mijlocul naturii. Crede cu tărie, că sănătatea și fitness-ul ar trebui să fie o plăcere și susține importanța de a nu fi, doar, în formă și sănătoși, ci, și de a evidenția acest aspect. Site-ul FormaSheFitness, revista și magazinul online au fost create pentru femeile moderne și active, care apreciază sănătatea fizică și mintală, fitness-ul, frumusețea, sportul, moda în fitness și călătoriile sănătoase.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare26
Interviuri20
Lifestyle15
set antrenament pe fundal colorat
Miscare25
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit19
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness78
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...