Covid, carantină, restricții, sfatul meu este să nu ratați niciodată un antrenament suspendat

Covid, carantină, restricții, sfatul meu este să nu ratați niciodată un antrenament suspendat

Chiar dacă vorbim despre Covid, carantină, restricții, sfatul meu este să nu ratați niciodată un antrenament suspendat

Dacă aveți acces la o sală de sport sau posibilitatea de a adapta spațiul liber din casă, folosind, de exemplu, o ușa solidă, un cârlig rezistent, înșurubat într-un perete sau tavan, o bară sau o ramură de copac în curte, puteți realiza un antrenament excelent, atât pentru trenul superior, cât și pentru trenul inferior al corpului, cu ajutorul curelelor de antrenament suspendate.

Antrenamentul suspendat a fost dezvoltat de un departament al forțelor speciale americane, Navy SEAL, din necesitatea dobândirii unui instrument de dimensiuni mici, ușor de transportat și eficient în a face mișcare în condițiile în care o sala de sport nu era disponibilă. Pentru femeile care nu pot dedica antrenamentului mult timp sau pentru cele cu opțiuni limitate de a merge la o sală de sport, antrenamentul suspendat poate fi o soluție, astfel încât să nu renunțe la sesiunea de mișcare.

Există mai multe tipuri de aparate suspendate: TRX - care reprezintă „Exercițiul de rezistență totală a corpului”, Wayflex – care combină antrenamentul de suspensie cu benzi sau alte accesorii.

Indiferent de modelul pentru care optați, antrenamentul suspendat este unul care prezintă următoarele calități:

• Sigur – îl puteți face pe cont propriu sau cu un antrenor personal (în persoană sau online).
Dacă simțiți că intensitatea exercițiului este prea mare, puteți să vă îndepărtați de punctul de ancorare al corzilor, pentru a face exercițiul mai ușor.
• Personalizabil - puteți adapta antrenamentul niveului dumneavoastră de fitness.
Puteți regla cu ușurință antrenamentul, modificând distanța față de punctul de ancorare și nivelul de dificultate al exercițiilor (de exemplu, genuflexiune într-un picior – varianta mai dificilă, ori genuflexiune normală – varianta mai simplă).
• Convenabil – va puteți antrena într-o sală de sport, acasă sau în aer liber.
Corzile suspendate au fost concepute pentru a putea fi utilizate, în aproape orice mediu. Tot ce aveți nevoie constă într-un punct de ancorare sigur și solid (de exemplu, o ușă solidă, un copac, un leagăn rezistent).• Versatil – puteți antrena întregul corp și puteți efectua o varietate de antrenamente, inclusiv cardio și de tonifiere.
Antrenamentul suspendat folosește greutatea corpului și gravitația pentru a dezvolta forța și rezistența. Nu este nevoie să schimbați greutățile, puteți trece de la un exercițiu la altul, rapid si fără probleme, și nu se pierde timp între seturi. Vă puteți concentra doar pe antrenamentul de forță și puteți obține un training testat științific, similar antrenamentului standard cu greutăți.

Desfășurând un antrenament suspendat dezvoltați rezistență și forță musculară:

  • puteți combina un antrenament de tonifiere cu Protocolul Tabata.

  • puteți face o rutină de tipul anaerob și puteți obține, astfel, un antrenament cardio excelent.


Beneficiile antrenamentului suspendat:

• Antrenați întregul corp
Spre deosebire de exercițiile simple, bazate pe greutatea corpului, care sunt destul de limitate, cu ajutorul benzilor suspentade puteți lucra fiecare grupă musculară, mai simplu și mai eficient.
• Creșteți masa musculară
Antrenamentul suspendat, fiind un mediu instabil, determină activarea zonei CORE a corpului, în același timp cu celelalte grupe musculare. Instabilitatea antrenamentului suspendat forțează întregul corp să lucreze, spre deosebire de antrenamentele izolate.
• Ardeți calorii și reduceți grăsimile.

Pentru a realiza o sesiune de antrenament care va ajuta la arderea rapidă a caloriilor și creșterea ratei metabolice, puteți, fie să realizați o rutină cardio în prima jumătate a antrenamentului și exerciții de tonifiere în cea de-a doua jumătate, fie să le efectuați alternativ, pe amândouă, în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament suspendat.

  • Vă ajută să rămâneți în formă, sa fiți sănătos și puternic.

Efectuând un antrenament suspendat, puteți lucra toate grupele musculare, puteți realiza un antrenament cardio și, astfel, vă veți menține condiția fizică bună.
Este recomandat să obțineți o evaluare medicală și să apelați întotdeauna la serviciile unui antrenor certificat pentru a vă evalua nivelul de fitness.
Corzile suspendate sunt un instrument excelent pentru menținerea unui stil de viață activ și sănătos.