Dana Iancu sau când pasiunea pentru televiziune se împletește cu fitness-ul

Dana Iancu sau când pasiunea pentru televiziune se împletește cu fitness-ul

Dana Iancu este o prezență feminină a cărei șarm, suplețe și forță interioară nu tradează niciun efort, reușind să convingă publicul, atât în fața camerelor de filmat, cât și în afara lor. Prezentator TV, sportiv de performanță, ea împletește o multitudine de aspecte ale vieții moderne, bine structurate, pe care le vom descoperi pe parcursul acestui interviu. 

Dana Iancu  a cochetat cu televiziunea, pentru care “nutrește sentimente puternice și în brațele căreia se simte în elementul ei” concomitent cu calitatea de membru federal al Federației Române de Culturism și Fitness. Cine este persoana din spatele numelui Dana Iancu?

Un om care crede în puterea visurilor și care a ales să emane strălucire în lumea fitnessului și a televiziunii prin dedicare, disciplină și pasiune.

Ești o persoană activă atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual, cu un program zilnic bine structurat. Care este, din punctul tău de vedere, diferența și, în același timp, importanța antrenării intelectului și fizicului, în mod simultan?  

În viziunea mea, intelectul reprezintă căpitanul, trupul simbolizează corabia, dar aș mai introduce și inima, care întruchipează busola vieții mele. Întotdeauna sunt atentă ca cele trei – corp, psihic și suflet, să fie în aliniere perfectă, să existe o sinergie între ele.

Doar, așa pot ști că sunt pe drumul cel bun.

Echilibrul este totul! Stilul de viață sănătos reflectă atitudinea și valorile unei persoane ori ale unui grup care promovează “starea de bine/ wellness-ul”. Dar ce înseamnă, de fapt, un stil de viață sănătos /wellness-ul în propria concepție și cum ai descrie totul, într-o frază?

“Mens sana in corpore sano! “ Alimentație echilibrată, hidratare, sport, odihnă. Recomandarea personală este de a încerca să adormi aproximativ la aceeași oră în fiecare seară. Cu timpul, pentru organism, acest lucru va deveni o normalitate și acesta va ști exact de câte ore de odihnă are nevoie, pentru a te trezi cu energia la cote maxime.

Ador diminețile matinale, sculat la ora șase, iar primul lucru pe care îl fac este să iau contact cu natura, o plimbare scurtă în pădure, însoțită de câteva exerciții de respirație și ziua poate să înceapă. 

În privința alimentației, cu toții îi cunoaștem importanța în susținerea unui nivel optim al sănătății și cea mai bună dietă este aceea care se pliază pe necesitățile propriului organism. 

Când ai descoperit pasiunea pentru fitness și în ce au constat primii pași pe care i-ai facut spre sport?

Pot spune, că pasiunea m-a gasit pe mine, nu eu pe ea. Curioasă de fel, odată ce am conștientizat că sunt în armonie cu mine, pașii care au urmat au constat doar în “a mă preda pasiunii” prin dedicare, ambiție și disciplină. Fitnessul este un sport al etalării corporale și cum “frumosul” este bine integrat în viața mea, fiind atrasă de tot ceea ce-l alcătuiește, nu am stat mult pe gânduri.

Visam deja la primul meu concurs de fitness!

Ai concurat la diverse competiții naționale și internaționale. Eliminând munca asiduă din spatele pregătirii pentru un concurs de o asemenea amploare, care a fost “conexiunea cu scena” și ce consideri că ai obținut în urma participării în cadrul acestor evenimente?

Scena pentru mine reprezintă o stare accentuată de flow, face parte din mine. Mă simt strălucitoare, sunt in imersiune totală și pot exprima tot ceea ce mă reprezintă. Prezența la evenimente mi-a insuflat încredere, putere interioară, ambiție, disciplină și, cel mai important lucru, “am obținut” o misiune căreia îi sunt dedicată și pe care doresc să o împărtășesc celor care vor să descopere ce înseamnă o viață armonioasă, care ne face să strălucim la adevărata noastră valoare.

Ce înseamnă pentru tine noțiunea de ”timp pentru mine”, într-o lume pe fast forward, chiar și în contextul pandemic actual pe care îl experimentăm cu toții, și care sunt soluțiile pentru a dobândi acest timp?

Iubirea de sine. Un răspuns general valabil, însă fără iubire de sine nu acordăm atenția cuvenită propriei persoane. Pentru mine, formula consistă în următoarele elemente: îmi pasă, plus depun efort și rezultatul este: sunt dispusă să plătesc prețul.

Jonglezi cu agilitate cuvintele și tracul nu-ți este cunoscut în fața camerelor de filmat. Desconspiră-ne, în linii mari, proiectele asupra cărora te concentrezi acum și care vor ajunge pe micile ecrane, în curând.

La ora actuală visul meu este să pot exprima, în cadrul propriei emisiuni televizate, toată experiența acumulată în acești ani, pe diverse paliere care au legătură cu segmentul “viață armonioasă”. În acest sens, sunt deschisă și implicată în toate proiectele care îmi vin în întâmpinare.

Haideți să trăim la adevărata valoare!