Femei care inspiră - Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de inspiraţie

Femei care inspiră - Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de inspiraţie

“Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de inspirație”Nico Matei, recunoscută ca fiind una dintre vocile de referință ale României, este o femeie cu un ritm alert de viață – evenimente, concerte, emisiuni TV și emisiuni radio, viață de familie și viață socială, care îmbină cu brio toate aceste aspecte în ceea ce definește ca fiind propriul lifestyle.

Femeia Nico Matei reprezintă o sursă de inspirație pentru noi, femeile, indiferent de vârsta noastră, prin vocea sa impresionantă, cariera consacrată și personalitatea frumos conturată.

Dacă ar fi să numești ceva definitoriu despre tine, care ar fi acest lucru?

Definitoriu despre mine este faptul că sunt prea exigentă cu mine însămi, dar și cu persoanele pe care le iubesc.

La ora actuală, timpul, pe care, din păcate, nu-l putem dilata, reprezintă un impediment în a desfășura/realiza tot ce ne propunem. Cum reușești să menții un echilibru între viața profesională și viața privată, respectiv cea socială?

Îmi dau silința, însă nu știu dacă reușesc întotdeauna … încă lucrez la acest aspect. 

Cum ai descoperit care îți este vocația în această lume?

Momentul când am realizat că nu pot trăi fără să cânt. Muzica îmi definește viața.

Există un moment sau un eveniment care ți-a schimbat radical modul în care percepi lumea?

Ce poate fi mai frumos pentru o femeie decât a privi viața prin ochii propriului copil. Deci, momentul când am devenit mamă. Percepția mea asupra vieții s-a schimbat complet.

Ce sfat i-ai da “tinerei Nico Matei”, la 20 sau 30 de ani, pentru a-și păstra alura tinerească și sănătatea?

I-aș spune să acorde mai multă atenție propriei persoane. Să-și aloce mai mult timp propriilor doleanțe și nevoi. Fiind tu bine cu tine, poți oferi și celorlalți din entuziasmul tău.

Care sunt ritualurile de înfrumusețare, și nu doar, pe care le respecți pentru a-ți conferi starea de bine (wellness)?

Sauna, tratamentele cosmetice faciale și masajul de relaxare sunt obiceiuri săptămânale. De asemenea, de două ori pe săptămână, merg la sala de sport. Aerobicul mă destinde și-mi conferă un tonus pozitiv pentru zilele următoare.

Se militează tot mai mult pentru “protejarea mediului”. Ți-ar plăcea să fii implicată într-un proiect de acest gen? Care ar fi contribuția ta în cadrul unui astfel de proiect?

Bineînțeles că mi-aș dori să mă implic în orice proiect care susține “protejarea mediului”, iar contribuția mea ar varia și ar fi gândită în funcție de tipul proiectului respectiv.

Nico Matei înseamnă voce, carieră, personalitate, experiență de viață, inspirație pentru multe femei. Ce îndemn ai avea pentru cineva care dorește “să-ți calce pe urme”?

I-aș recomanda să se înarmeze cu multă putere de muncă. Să fie pregatită să facă multe sacrificii, pe care, mai mult ca sigur, nu le-ar face dacă și-ar alege un alt domeniu de activitate și, nu în ultimul rând, să creadă în visul ei.

Care este melodia sau albumul cu o mare însemnătate pentru tine?

Abumul care are o semnificație aparte pentru mine este cel de debut, din anul 2003, intitulat “Gând pentru ei”.

Luând în considerare faptul că ai un program extrem de aglomerat care presupune, în mare parte, o conduită ireproșabilă, dar și un cod vestimentar care presupune stat în picioare pe tocuri, în același timp fiind binecunoscut faptul că acestea pun presiune pe zona lombară și conduc la deteriorarea posturii corpului, cum îți detensionezi/relaxezi musculatura ?

“Apelez” la Freestyler cât de des îmi permite timpul, deoarece, cu ajutorul corzilor elastice care au intensități diferite, îmi corectez postura și îmi întăresc corpul. Este un exercițiu cardio aerobic, dar și de tonifiere, în același timp.

Din cauza lipsei de timp, cu Freestyler în doar 30 de minute îmi antrenez corect întregul corp și îmi mențin sănătatea fizică, dar și mentală. Freestyler îmi conferă acea stare de bine, prin intermediul instructorului care mă motivează și, de asemenea, datorită atmosferei create și muzicii de calitate, element care are un impact major asupra psihicului.

Exercitii cu corzi elastice in modul rezistenta – tonifierea corpului cu corzile elastice, de diferite intensitati, prin corelarea acestora cu membrele“Freestyler Super Toning”

 

Freestyler Super Toning este o clasă unică datorită plăcii și a corzilor elastic utilizate.

Freestyler Super Toning este preferată de cei mai mulți dintre cei care o încearcă. Este un antrenament distractiv, care te provoacă de fiecare dată dat fiind faptul că putem conferi un plus de dificultate, adăugând corzilor un nivel de intensitate mereu superior celui anterior. Exercițiile fizice de bază pe care le executăm cu ajutorul plăcii Freestyler, și a acestor corzi minunate, devin mult mai intense dublate fiind de o respirație corectă. Putem lucra în toate planurile fizice și pe axele corpului nostru, mișcările fiind executate la 360°.

Freestyler este un antrenament cardio și de tonifiere, în același timp, aducând beneficii multiple pentru fizic: eliminarea toxinelor, dezvoltarea sistemului cardio-respirator, îmbunătățirea sistemului articular, muscular și osos, crește flexibilitatea musculară, mobilitatea articulațiilor, coordonarea, echilibrul și stabilitatea.

Se pot efectua și exerciții de postură cu ajutorul plăcii Freestyler de tip Pilates, cât și alte tipuri de exerciții cum ar fi: Latino Dance, Functional sau Dance.

Copiii care au peste 10 ani pot veni la o clasă expres de 30 min pentru a simți toate beneficiile mai sus amintite.

Este o metodă bună pentru studiourile și sălile de sport din România, conferind un plus de noutate în bussines-ul lor. Acest plus de noutate se datorează și sistemului unic pentru parteneri grație francizei ca sistem unic.Pentru detalii, contactați reprezentantul companiei din România:

Nicoleta Mocanu - Fitness Nico Ploiești / +40(763)764589

Nicoleta Mocanu

Președinte - Asociația Sportivă ”Întoarce-te la Sport” Instructor aerobic fitness Instructor internațional Nirvana Fitness Master Trainer Freestyler Leader Laughter Yoga