Femei care inspiră - Veronica Alexe Miona - femeia care își manageriază frumos cele trei planuri ale vieții – cariera, viața socială și viața privată

Femei care inspiră - Veronica Alexe Miona - femeia care își manageriază frumos cele trei planuri ale vieții – cariera, viața socială și viața privată

Veronica Alexe Miona este femeia din spatele renumitei școli de fitness Fitness Scandinavia School, Veronicayogastyle, a articolelor care au delectat ochii cititorilor în varii publicații, mamă a doi băieți minunați și partenera de viață a celui care a implementat în România conceptul de “eveniment sportiv național”, Richmond Bachia.
Ingeniozitatea cu care “dansează” între sferele carieră, viață privată și viață socială, este “exemplificarea reală” a faptului că totul se reduce la dedicare, concentrare, timp, energie și acțiune.Ce te-a determinat să faci trecerea de la rolul de fondator și manager al școlii de fitness ”Fitness Scandinavia” la rolul de elev al unuia dintre cursurile oferite de aceeași școală și apoi de fondator al Veronicayogalife?


Întotdeauna m-am aflat atât în rolul de cursant, cât și în cel de fondator al școlii de fitness. Întotdeauna mi-a plăcut să testez produsele pe care le oferim pentru că mi se pare relevant să vezi ce se întamplă în business-ul tău la toate stadiile și din toate punctele de vedere. Am urmat aproape majoritatea cursurilor pe care școala, în a cărei manageriere sunt implicată, le pune la dispoziția celor interesați– bossu, yoga, fitness etc.

Mă încântă postura de elev, acesta fiind și rolul meu preferat.

Zona de yoga am abordat-o deoarece a reprezentat, într-adevăr, o necesitate în a-mi găsi echilibrul psihic și emoțional, eu fiind o persoană dinamică și energică. A intrat cu foarte multă naturalețe în viața mea și corpul fizic a adoptat-o imediat, echilibrându-se în multe aspecte, dar și mental, această practică aducându-mi beneficii, și astfel am decis că îmi doresc să împartășesc și altora, punând bazele conceptului Veronicayogalife.

Prin intermediul Veronicayogalife  doresc să ating și segmentul persoanelor care, poate niciodată nu au efectuat o sesiune de yoga sau care, pur și simplu, simt nevoia să înțeleagă, în detaliu, semnificația yoga.


Discutând anterior despre faptul că îți place să fii în postura de elev mai mult decât în cea de discipol, cu siguranță ambele roluri trezind sentimente diferite, expune-ne în câteva cuvinte trăiri aferente celor doua posturi, cea de profesor și cea de elev.

Ca elev este setea de cunoaștere și ca emoție pot să o asociez cu sentimentul de împlinire, cu un soi de creștere, atât spirituală, cât și intelectuală. Este satisfacția de a fi asimilat ceva nou și, de asemenea, apartenența la grup, care este o componentă importantă a rolului de student. Ești entitate a unei comunități, înveți alături de alți oameni și creezi conexiuni, în același timp, deslușind zona necunoscutului.

Rolul de profesor îmi este la fel de drag, diferența constând în starea de flux pe care mi-o insuflă. Ca profesor, emoția este mai profundă, fiindcă intervine sentimentul de dăruire. Există acest arhetip în lumea profesorului, ceva puternic interior, care te determină să-ți dorești să oferi studentului resursele dobândite, fără a avea nicio rezervă.Când a fost fondată școala Fitness Scandinavia și cum a fost primit conceptul la momentul respectiv?

“Dând Cezarului ce-i al Cezarului” voi spune că decizia de a organiza Convenția Internațională de Fitness România, prima ediție,  alături de World Class România, a aparținut partenerului meu de viață, Richmond Bachia.

Referitor la fondarea școlii Fitness Scandinavia, bazele au fost puse în anul 2009 și lucrurile au decurs de așa natură încât am fost “acaparată” de acest proiect, nefiind nimic planificat la momentul respectiv, eu fiind implicată într-un cu totul alt job, într-o altă secțiune de business.

Am început prin a organiza workshop-uri, invitând traineri acreditați international, acestea fiind foarte bine primite de cei interesați din domeniu.
Pe piața din România, la ora respectivă, nu exista o educație în zona de fitness și ăsta a fost primul impuls.

În mare parte, începutul a fost reprezentat de testarea pieței prin organizarea de workshop-uri, după care, treptat, am demarat constituirea procesului administrativ al școlii.
Nume de antrenori cunoscuți ai momentului, din România, au trecut pragul a cel puțin un workshop creat de Fitness Scandinavia School.


Ai fost implicată în organizarea unora dintre cele mai semnificative evenimente sportive din România – Convenția Internațională de Fitness România și Yoga Festival Romania. În care dintre posturi te regăsești – în cea de event manager sau în cea de instructor la una dintre clasele din cadrul evenimentelor în planificarea cărora ți-ai adus contribuția?

Primul instinct este să afirm că mă regăsesc în ipostaza de organizator, fiind implicată în producția evenimentelor cu specific sportiv de aproape un deceniu. Cumva “îmi curge prin vene”, cu toate că efortul depus în organizarea unui eveniment de o asemenea amploare este extenuantă, dar atunci când îți propui să oferi experiențe de calitate participanților planifici detaliile “cu punct și virgulă”.

Ca instructor am fost prezentă pe scena evenimentelor de a căror manageriere m-am ocupat doar de două ori, și asta deoarece este dificil să jonglezi cu stările, mai ales pentru partea de yoga pe care eu o predau.

Alături de persoanele din echipă, fiind concentrată pe fiecare detaliu al evenimentului, automat mă aflu în poziția de acțiune, energie, iar pentru a fi capabilă să susțin o clasă de yoga, în situația descrisă trebuie să-mi schimb starea de spirit și să transmit calmitate, liniște, așezare, ceea ce este foarte dificil de realizat în paralel. Acesta este motivul principal pentru care prefer să predau clase în cadrul altor evenimente de gen ori să particip, pentru latura de inspirație, la evenimentele internaționale.Veronicayogalife este proiectul tău de suflet, fără a minimiza importanța celorlalte concepte asupra cărora ți-ai pus amprenta. Care este povestea din spatele Veronicayogalife și care este elementul diferențiator?

Totul a pornit din dorința de a scrie și de a devoala experiența mea de viață. De copil mi-am dorit să-mi exprim gândurile și în scris, nu doar verbal, însă am pus acest aspect într-un plan secundar.

Veronicayogalife reprezintă, în prezent, un proiect de suflet și obiectivul principal al acestuia este de a împărtăși din experiența personală, yoga.

Yoga fiind parte din viața ta și practicând-o în mod constant, de fiecare dată îți setezi anumite intenții înainte de începerea practicii. În funcție de ce principii îți setezi aceste intentii?

Nu este neaparat o intenție zilnică. Adeseori îmi setez un gând pe o perioadă mai îndelungată și, de cele mai multe ori, are legatură cu experiențele pe care le trăiesc în momentul respectiv al vieții mele. Emoțiile care le simt reprezintă inspirația.

Intenția vine dintr-o durere provocată de ceva anume, dintr-o plăcere sau dintr-un anumit motiv. Este o componentă emoțională și, în același timp, spirituală, conectată cu scopul și menirea mea în viață. Nu am un plan prestabilit, ci doar ceva care vine odată cu circumstanțele.

Îmi place să-mi ascult intuiția și să mă bazez pe lucrurile pe care le simt în momentul respectiv. Totul vine de la sine.Cochetezi cu scrisul pentru diverse publicații. Îți este ușor să-ți așterni gândurile prin intermediul tastaturii? Ai un loc favorit unde creezi, care te inspiră? Cursivitatea cuvintelor este influențată de starea de spirit sau scrisul te relaxează?

Fluiditatea în a scrie este prezentă când mă aflu într-o anumită dispoziție. Cu cât sunt mai iniștită și conectată cu mine însămi, cu atât lucrurile sunt mai cursive. Ca locuri preferate, la ora actuală este un spațiu în casă, unde stau, de obicei, și scriu, pe care nu l-aș putea numi favorit, ci satisfăcător.

Bineînțeles că visez, atunci când sunt în diverse destinații, că voi așterne pe tastatură diferite articole, dar acest lucru nu se întâmplă niciodată, pentru că familia mă însoțește și, automat, intervin alte priorități, dar da, îmi doresc să am un loc gândit special pentru a scrie.

Câteodată, când scriu, ma relaxează și alte lucruri, precum respectarea unui deadline, fiind “împinsă”, nefiind în zona mea de flow, nu este neaparat ușor, dar nu este neplăcut. Ideile curg și teama este de a nu fi repetitivă în exprimare.

Deoarece nu doresc să pun presiune și, în anumite stadii ale vieții, prioritizam alte lucruri în defavoarea altora, sunt sigură că, de acum înainte, dacă va fi necesar să scriu mai des, voi realiza și asta.


Unul dintre cele mai frumoase lucruri, dar și dificile lucruri, deopotrivă, este acela de a lucra cu oamenii. Care este experiența ta în interacțiunea cu oamenii?

Sunt multe perspective și am lucrat cu oamenii din diferite perspective. Oamenii de business, oamenii din echipa, colaboratorii școlii, cursanții, deci am trecut prin experiențe diferite.
Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii, dar, în același timp, am ajuns să practic yoga constant pentru că lucram cu oamenii și pentru că simțeam că aceștia îmi absorb fiecare particulă de energie.

Ce am învățat prin practica yoga a fost cum să nu mă mai las stoarsă de energie și cum să creez anumite bariere din acest punct de vedere.
Lucrul cu oamenii implică și multe neplăceri, deoarece aceștia au tendința de a proiecta ceea ce nu sunt dispuși să-și asume în exterior și atunci, prin prisma activității desfășurate, ca școală, ca pedagog, este foarte simplu să fim ținta unor astfel de evenimente.

Satisfacția este, însă, considerabilă în comparație cu dificultățile. Este primordial să-ți placă și să iubești oamenii, să intri în contact direct cu ei și, în același timp, să te iubești pe tine, fiindcă din acest punct pornește tot ce îți conferă abilitatea de a lucra cu oamenii, tu, aflându-te în punctul de autenticitate, iubire, acceptând că aceștia, ca de altfel toți ceilalți, au momente când întâmpină dificultăți, le proiectează în exterior și le transpun persoanei tale. Important este să nu le percepi la modul personal.


Care sunt trei elemete definitorii, care o caracterizează pe Veronica Miona Alexe?

Energie, răbdare, compasiune.

Aduc energie într-o încăpere.
Răbdarea este ceva ce am “cultivat”.
Compasiunea reprezintă motivația de a ajuta.