Freestyler

Freestyler

Freestyler este un nou tip de antrenament care și-a făcut prezența în România prin intermediul tău. Împărtășește-ne mai multe detalii despre conceptul care stă la baza Freestyler.

Freestyler este o disciplină nouă, provenind ca sursă din Slovenia, care oferă cluburilor și studiourilor de fitnessdin România posibilitatea implementării acestui nou sistem de antrenament sub forma unei francize cu avantaje multiple sau, bazate,exclusiv pe cumpărare.

Eu sunt distribuitor în România, și, totodată, Master Trainer Freestyler Super Toning. Brevetul acestui sistem, placa Freestylerși corzile corelate între placă și corp, aparțin domnului Sergy Petrovic din Slovenia. Antrenamentulcu placaFreestyler se potrivește oricui, de la copii începând cu vârsta minimă de 10-12 ani, femei, bărbați, seniori. Având un rezultat imediat și eficient, Freestyler se folosește, inclusiv, în clinicilede recuperare, prin efectuarea de exerciții kinetoterapeutice.

Ce presupune participarea la o clasă de Freestyler?

Participarea la o clasă de Freestyler presupune programarea pentru rezervarea plăcii și multă determinare.

Orice client beneficiază de o anamneză fitness în cadrul studioului nostru, unde, pe lângă detaliile legate de IMC și procentele legate de corpul fizic, se personalizează și tipul de antrenament potrivit.


Cât de solicitant este antrenamentul și ce grupe musculare sunt antrenate?

Freestyler oferă două tipuri de antrenament funcțional: Super Toning Cardio (aerobic coregrafic sau liniar, funcțional sau Tabata Protocol) și Pilates.Primul program este foarte antrenant și plăcut datorită muzicii cu ritmuri diverse, BPM optim pentru un antrenament cardio și multă adrenalina și serotonină! Exercițiile fizice de bază și specifice, făcute pe placă, cu ajutorul corzilor elastice, oferă tonifiere instant prin stimularea întregului sistem muscular. Știm foarte bine că un tonus optim ajută corpul să folosească din grăsime pe post de energie și, totodată, să își mențină rata metabolică de bază ridicată. Beneficiile sunt multiple datorită exercițiilor efectuate la 360 de grade, în toate planurile fizice, aducând un plus pe coordonare, echilibru, mobilitate articulară și flexibilitate musculară.

Freestyler Pilates este un program care pune accent, în primul rând, pe antrenarea mușchilor scheletici, prin mișcări lente și controlate, echilibrate cu ajutorul respirației diafragmatice.

Corzile elastice 
de intensitate diferită, ne ajută să îmbunătățim flexibilitatea, tonifierea, echilibrul și postura corectă,prevenind accidentareamusculară.

La o sesiune Freestyler Pilates creștem forța musculară din zona abdominală, lombară, 
bazin și fesieri. Îmbunătățim stabilizarea coloanei vertebrale, în condiții de siguranță.


Relaxăm musculatura cervicală. Freestyler Pilates este recomandat persoanelor care au nevoie de o postură corectă, de coordonare și tonifiere musculară, precum și celor care vor să lucreze corect, controlând nivelul stresului și, cel de relaxare, în timpul antrenamentului.

Sănătatea prin sport nu are limită de vărstă. Știu că susții antrenamente dedicatesenioarelor. Ce te-a determinat să-ți concentrezi atenția asupra acestui segment de clientelă?

Este adevărat! Acordăm o atenție deosebită clientelor, indiferent de vârstă, însă persoanele cu o vârstă mai înaintată – “senioarele” sunt și mai speciale, pentru motivația și puterea de care dau dovadă, când aleg să facă mișcare. Consider că, începând cu vârsta de 40 de ani devenim mai conștienți de noi înșine și mai atenți cu noi înșine, facem alegeri mature, chiar și atunci când trebuie să alegem studioul de antrenament sau accesoriile cu care ne antrenăm și respectăm mai mult programarea la mișcare din timpul unei zile, având o perseverență remarcabilă. Antrenamentele noastre sunt adaptate în funcție de persoanele prezente la clasă, având atât regresii, cât și progresii pe exerciții.

Admir și “aplaud” persoanele care după vârsta de 40 de ani optează pentru sănătatea prin mișcare.

Cum percep senioarele programul Freestyler și mișcarea, în general?
Cred că am anticipat întrebarea aceasta și am răspuns deja :) înainte! Clientele ”+40”, cum le numim noi și din a căror categorie facem parte, atât eu (41 ani), cât și colega mea Master Trainer Freestyler Pilates, care are vârsta de 45 de ani, percep mișcarea ca pe o terapie și o adoptă ca stil de viață.

  

Perseverența și consecvența sunt mult mai importante decât intensitatea sau dificultatea antrenamentului. Le 
felicit pe toate clientele noastre cu această ocazie!

Motto-ul tău este “Inspir iubire, încredere, pozitivitate! Întoarce-te la sport și rămâi mereu în mișcare!” Acesta este și modul prin care le motivezi pe „senioare” să fie constante într-ale sportului/mișcării?

Le motivez și prin intermediul convingerilor personale de acest gen, pozitive și pline de adevăr, dar și prin evenimente organizate frecvent în cadrul boutique-ului nostru de mișcare, așa cum, de altminteri, tu l-ai numit pe bună dreptate.

Monitorizarea lor lunară, prin anamneze fitness, evenimente cu invitați speciali din lumea fitness-ului din România, cât și
un ceai bun și un zâmbet cald, fac diferența pe o piață concurențială și extrem de selectivă, dar în același timp sedentară, cum este cazul Ploieștiului!

Unde au loc clasele de Freestyler?

Clasele de Freestyler au loc la studioul Fitness Nico din Ploiești, desfășurându-se alături de buna mea prietenă și colegă, Master Trainer Pilates Freestyler - Laura Bunea.
Fiind reprezentant al companiei producătoare din Slovenia periodic particip la evenimente sportive, convenții sau workshop- uri organizate în România, prezentând în cadrul altor săli de fitness conceptul Freestyler, atât Cardio Super Toning, cât și Pilates Freestyler. Organizăm periodic și o tabără de fitness și nutriție, unde, pe lângă multe alte programe de antrenament și de respirație diafragmatică, prezentăm și Freestyler.

Invitație la Freestyler!

Vrei un corp tonifiat? Vrei o densitate bună a sistemului osos? Vrei suplețe musculară? Vrei energie pozitivă și tonus general? Vrei un antrenament expres și complet, cardio plus tonifiereîn același timp? Atunci acceptă provocarea noastră și vino să participi la o clasă de Freestyler Super Toning Cardio sau Pilates, atât la studioul nostru din Ploiești, cât și în toate sălile partenere din România (Vezi locator parteners pewww.freestyler.net ).

invităm si pe voi la o sesiune de antrenament personal cu această placă magnifică și corzile ei fantastice!