Steel Jump

Steel Jump

În luna octombrie 2017 ai fost plecată în Mexic, la Monterrey, pentru lansarea programului Steel Jump. Care este motivul alegerii Mexicului ca punct de “inaugurare” a acestui program și cum a fost primit de participanți?

De ce Mexic? Pentru că avem un parteneriat foarte bun cu ocompanie de acolo, care ne-a pus la dispoziție tot ce ține de logistica evenimentului de lansare.Participanții au fost încântați, America Latină, în general, are un public fascinant, plin de energie, foarte primitor, foarte deschis.
 


Esti formator al conceptelor Steel în România. În ce constă diferența dintre celelalte programe Steel și programul Steel Jump?

Steel Jump este o clasă care se desfășoară pe trambuline,accesoriu care face o diferență față de celelalte programe Steel.

Cum a prins viață acest concept?

Echipa din spatele conceptului este formată din Fernando Gorini din Argentina, Fernando Sepulveda din Mexic, Maribel Otaiza și Cristian Perez din Chile și Bianca Marcarov (eu :)) din România. Conferințe pe Skype, mesaje pe Whatsapp, filmulețe cu coregrafii, propuneri, modificări... cam așa au fost ultimele luni. Detaliile au fost puse la punct în Mexic, cu câteva zile înainte de lansare.
 
Prezinta-ne, cum decurge o clasă de Steel Jump și ce anume implică?
 
Clasa de Steel este una foarte dinamică, folosește în permanență, drept accesoriu, trambulina. Pași de bază din aerobic, exerciții funcționale, cardio și de tonifiere, exerciții care îmbunătățesc postura și echilibrul, toate acestea sunt doar câteva dintre elementele pe care le veți întâlni în cele 55 de minute dedicate unei clase.

Descrie-ne atmosfera din timpul desfășurării programului.

Cui nu-i place să sară? Atmosfera la clasă este una foarte vie, oamenii se simt bine, zâmbesc cu toată inima, nici nu simt efortul.

Care este publicul țintă căruia i se adresează acest program?

În general, clasa se adresează persoanelor care sunt cât de cât familiarizate cu clasele de grup, cu pașii de bază din aerobic, chiar dacă nu au o condiție fizică foarte bună. Nu este, în schimb, recomandat gravidelor, persoanelor cu probleme severe la nivelul coloanei și al genunchilor, sau celor care suferă de vertij.

Enumeră-ne câteva dintre beneficiile oferite de Steel Jump.

Beneficiile clasei sunt multiple. Printre acestea, putem enumera câteva:
• îmbunătățirea rezistenței cardio-vasculare
• stimularea aparatului locomotor pasiv și activ (oasele și mușchii intră în această categorie)•
• este stimulat reflexul plantar, îmbunătățirea circulației și a drenajului limfatic
• stimularea sistemului proprioceptiv și a aparatului vestibular
• îmbunătățirea puterii deconcentrare
• scade nivelul de stres
• stimularea creșterii nivelului de endorfine și serotonină
• îmbunătățirea calității somnului
 
Când va avea loc lansarea în România a conceptului Steel Jump?
 
Lansarea oficială în România va avea loc anul viitor. Între timp, probabil, vom organiza evenimente în cadrul sălilor din București.

Invitație la Steel Jump!

invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: Steel Programs, Bianca Marcarov și pe site-ul nostru oficial: www.steelprograms. com
Începând cu 2018, vom lansa și cursul de Steel Jump în România. Așteptăm cu drag prima generație de instructori.
Sunt planificate cursuri de același gen în Portugalia, Italia, Bulgaria, Maldive și, bineînțeles, țările din America de Sud.