Training in Tenerife

Training in Tenerife


 


 

Frumoasa insulă Tenerife, de origine vulcanică, este cunoscută pentru vacanţele relaxante, scăldate de soare și acompaniate de ocean.Situată în Oceanul Atlantic, la aproximativ 100 de km distanţă de coasta Marocului, Tenerife este cea mai mare insulă din Arhipelagul Canare. Insulele Canare au reprezentat timp de secole răscrucea dintre Europa și America. Tenerife se mândrește cu vreme caldă și însorită pe tot parcursul anului, iar vulcanul latent Teide oferă unele dintre cele mai pitorești peisaje din lume.

 Tenerife este o destinaţie fantastică, oferind o varietate de plaje și multe activităţi sportive.
Insula dispune de un număr mare de plaje (70 de plaje), dilema unui turist în faţa unei astfel de varietăţi de plaje fiind ce tip de plajă să aleagă. Opţiunea vă aparţine, dacă doriţi, puteţi să alegeţi plajele din nordul insulei, care sunt plaje de stâncă cu nisip negru sau pe cele de pe coasta de sud, care sunt plaje cu nisip fin, în nuanţe luminoase.

Gastronomia din Tenerife pune în valoare ingredientele produse în zona, care îmbină cele mai bune reţete tradiţionale cu cele contemporane. Bucătăria canariană are influenţe culinare din Africa, America Latina și Spania, alături de reţete care constituie creaţii proprii ale “insularilor”. Acest arhipelag este renumit pentru varietatea fructelor de mare, a peștelui, precum și a mâncărurilor sănătoase. Simplitatea aromelor este semnul distinctiv al bucătăriei canariene.

Mai puţin cunoscut este faptul că topografia și climatul acestei insule fac din Tenerife o destinaţie ideală de pregătire pentru mulţi sportivi de performanţă, de la cicliști profesioniști, triatloniști competitivi la sportivi olimpici de clasă mondială. Tenerife este mai mult decât o insulă “somnoroasă”. Muntele Tiede, un vulcan de 3718 metri înălţime, este cel mai înalt vârf al Spaniei (apropiat ca altitudine de piscurile cele mai înalte ale Austriei) fiind considerat adecvat pentru doritorii de excursii montane. De asemenea, Tenerife este un loc fermecător pentru surferi și wind-surferi.

Insula este o destinaţie excelentă din punct de vedere al activităţii fizice/sportului. Călduroasă tot timpul anului, indiferent de locul de cazare ales, sunteți aproape de ocean și de zona montană, acestea oferindu-vă o gamă mare de opţiuni de antrenament și, în același timp, de relaxare.Opţiunile de cazare pe insulă sunt diverse. Vă puteţi bucura de vacanţă, integrând tipul de sport preferat. Puteţi alege o vacanţă activă în sala de fitness a hotelului sau un concediu cu opţiuni suplimentare de mișcare, cum ar fi excursiile montane, ciclismul montan sau alergarea pe plajă. Totodată, există varianta de a alege o “schemă” mai dinamică pentru o vacanţă de tip bootcamp organizat sau antrenament intens pentru sportul preferat.

În acest material voi evidenţia opţiunile de antrenament aflate în zona La Caleta. La Caleta, situată în sud-vestul insulei, nu dispune doar de 300 de zile de soare pe an, plaje fine și natură luxuriantă care “îmbracă” zona înconjurătoare, dar încorporează și un sat pescăresc, tipic spaniol, care și-a păstrat tradiţiile. Putem spune despre această regiune că surprinde esenţa insulei.

Dintr-o perspectivă practică, am ales sublinierea acestei zone fiind aproape de aeroportul Reina Sofia, situat în partea de sud a insulei, unde vremea este mai “primitoare” decât în nordul insulei. Mai mult decât atât, tot în această zonă există o abundenţă de hoteluri, cu multe opţiuni de a vă petrece timpul liber, printre care și un centru de antrenament de performanţă.

În cele ce urmează vă voi prezenta două destinaţii în zona La Caleta, care se află la doar câţiva metri distanţă una de cealaltă și anume, hotelul Royal Hideaway Corales Beach și T3 Tenerife Top Training.
Voi începe cu partea “hard”, în cazul în care vă veţi dori să experimentaţi un antrenament dinamic. :)

T3 Tenerife Top Training (tenerifetoptraining.com) este o unitate de fitness de calibru internaţional, care oferă o serie de activităţi sportive, printre care:

Dacă doriți să începeți cursul de înot într-o piscină olimpică în aer liber.Trei săli de fitnessInclusiv o sală distinctă de crossfit în aer liberT3 Tenerife Top Training dispune de o serie de facilități de pregătire pentru fotbal și rugby sau pentru alte sporturi și multe dintre persoanele care se antrenează în cadrul acestui centru fac parte dintr-o echipă sportivă.Pentru aceia care sunt în căutarea genului de vacanţă mai lejeră, doar la câţiva metri distanţă se află noul hotel Royal Hideaway Corales Beach, un hotel cu o arhitectură deosebită și camere stil suite, piscine, restaurante, dar și  plajă  situată la cinci minute distanţă.Hotelul se află lângă Teide National Park, sit al Patrimoniului Naţional UNESCO, cunoscut sub numele de “Starlight Destination”, un titlu acordat locaţiilor care au fost recunoscute printre cele mai propice locuri de pe glob pentru a admira stelele.

Resortul este segmentat în două zone distincte: zona pentru adulţi și zona care satisface doleanţele familiei. Întregul hotel “se bucură” de priveliștea oceanului.
Relaxarea este esenţială la Royal Hideaway Corales Resort, iar Centrul Spa și Wellness este locul perfect pentru a vă destinde.Facilităţile de fitness ale hotelului sunt mai mult decât suficiente pentru un antrenament intens, care poate fi combinat cu alte activităţi desfășurate pe insulă, precum înotul, alergarea pe plajă  sau căţărările montane.

Pentru odihnă și recreere, insula oferă numeroase alternative, inclusiv multe modalități de refacere la finalul trainingului.
Dacă doriți să vă inițiați într-un sport nou, la jumătatea distanței dintre hotel și T3 Tenerife Top Training, se află un teren de golf, unde puteți exersa și lua lecții de golf.Pentru cei mai aventuroși, există posibilitatea de a practica parasailing, jet skiing sau parașutism.
După o săptămână sau două de antrenament în Tenerife, indiferent de gradul de intensitate al acestuia, în combinație cu relaxarea și preparatele culinare gustoase, vă veți simți, “împrospătați”, sănătoși și reîntineriți.Putem afirma cu certitudine că TENERIFE este o destinaţie cu un farmec aparte.